Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 13:52

Ψαλιδίζει ο δήμαρχος τις προσδοκίες για την παραλιακή οδό Ναυαρίνου

"ΟΤΙ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ" 
«Για τη Ναυαρίνου θα κάνουμε αυτά που αντέχει η κοινωνία μας» δήλωσε χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Με αυτόν τον τρόπο ο δήμαρχος παρουσιάζει τον κόσμο της πόλης ως διστακτικό για ευρείες αλλαγές στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και στο πλαίσιο του προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και μάλιστα του φορτώνει και την ευθύνη γι’ αυτό…

Το σχόλιο του δημάρχου έγινε με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος, για το αν προτίθεται η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ναυαρίνου ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
Ο δήμαρχος με απόλυτο τρόπο απάντησε ότι «για την οδό Ναυαρίνου δεν μπορεί να γίνει κάτι. Κοιτάξτε, οτιδήποτε μπορούσε να γίνει έγινε και απέτυχε». Σχολίασε μάλιστα ότι την περίοδο που είχε πεζοδρομηθεί ένα τμήμα της Ναυαρίνου ερήμωσε ο δρόμος, «πήγαιναν τα παιδιά και έπαιζαν μπάλα, οι κάμερες εστίαζαν πάνω τους και οι επαγγελματίες αντιδρούσαν».
Πρόσθεσε, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που θα γίνουν με το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, ότι θα γίνουν «αυτά που αντέχει η κοινωνία μας».
Σημειώνεται επίσης ότι ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Αλούπης, ζήτησε από τη δημοτική αρχή αντίγραφο της κυκλοφοριακής μελέτης που βρίσκεται σε ισχύ καθώς και στοιχεία για το κόστος της και το αν έχει πληρωθεί ο μελετητής. Η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη που εκπονήθηκε για το τραμ η οποία δεν έχει πληρωθεί από το Δήμο και δεν έχει παραληφθεί.
Στ.Μ.