Πέμπτη, 11 Μαϊος 2017 18:24

"Νέα" πράξη εφαρμογής για την Κηπούπολη, ανάρτηση σε λίγες μέρες

"Νέα" πράξη εφαρμογής για την Κηπούπολη, ανάρτηση σε λίγες μέρες

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ 
Έτοιμη είναι η νέα, ουσιαστικά, πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης της Κηπούπολης, η οποία μετά από επιταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας αυξάνει την αρτιότητα από τα 600 στα 800 τετραγωνικά, αν και η αρμόδια για τα πολεοδομικά θέματα αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτα Ντίντα, ανακοίνωσε σήμερα ότι το 80 με 90% των οικοπέδων έχουν κατά παρέκκλιση αρτιότητα τα 300 τετραγωνικά. Η αντιδήμαρχος σημείωσε ότι οι εισφορές θα γίνουν όπως προσδιορίζει ο νέος νόμος (4315/2014) ενώ κάλεσε τους ιδιοκτήτες να προετοιμαστούν για να ελέγξουν την τακτοποίηση των οικοπέδων τους…

Η ανάρτηση της πράξης εφαρμογής θα γίνει για 15 ημέρες, δήλωσε η κ. Ντίντα και η εκδίκαση των ενστάσεων θα γίνει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία και θα εγκρίνει την πράξη εφαρμογής.
Επιπλέον η αντιδήμαρχος ανέφερε ότι με την πολεοδόμηση της Κηπούπολης θα ενταχθούν στο σχέδιο πόλης της Καλαμάτας 230 στρέμματα και υποστήριξε ότι με την πολεοδομική μελέτη θα υποστηριχθεί η ορθολογική ανάπτυξη της περιοχής, η οποία είπε ότι δέχεται οικιστικές πιέσεις καθώς περιβάλλεται από τον αστικό ιστό της πόλης.
Στ.Μ.