Πέμπτη, 18 Μαϊος 2017 03:14

Ο “Μορέας” στην Καλαμάτα για “πάσαν νόσον”…

Ο “Μορέας” στην Καλαμάτα για “πάσαν νόσον”…

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 

Λόγο και ρόλο και για τα αντιπλημμυρικά της Καλαμάτας δίνει στον Μορέα, τον παραχωρησιούχο του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας (και Λεύκτρου Σπάρτης) η κυβέρνηση. Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο, την άλλη εβδομάδα θα γίνει σύσκεψη στο Δημαρχείο, με εκπροσώπους του υπουργείου Υποδομών και του Μορέα, για την περιμετρική της Καλαμάτας, για έργα που εντάσσονται στις συμβατικές υποχρεώσεις του Μορεα αλλά δεν έχουν γίνει ακόμη, καθώς και για τις μελέτες και τα έργα που χρειάζεται να γίνουν για την αντιπλημμυρική προστασία της Καλαμάτας…

Ειδικότερα, από το Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκε σχετικά: «Η προγραμματισμένη σύσκεψη με εκπροσώπους του Υπουργείου Υποδομών και του «Μορέα», προσδιορίσθηκε να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, στο Δημαρχείο Καλαμάτας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, θα εξετασθούν ζητήματα που έχουν σχέση με τον περιμετρικό Καλαμάτας, την υλοποίηση των υποχρεώσεων του «Μορέα» (π.χ. ασφαλτόστρωση του δρόμου Θουρίας – Άμφειας), καθώς και με έργα και μελέτες για την αντιμετώπιση ενδεχομένων πλημμυρών στο μέλλον. Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσεται και η περιοχή οδός Δράκου - Αγία Σωτήρα – Φραγκοπήγαδο».