Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 18:25

"Κανένας εμποροϋπάλληλος να μην πάει για δουλειά την Κυριακή"

"Κανένας εμποροϋπάλληλος να μην πάει για δουλειά την Κυριακή"

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 
Την Κυριακή 16 Ιουλίου να μην ανοίξει κανένα κατάστημα, να μην πάει κανένας εμποροϋπάλληλος για δουλειά, καλεί τα μέλη του και όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα. «Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές, δούλοι δεν θα γίνουµε στις πολυεθνικές», υπογραμμίζει το Συνδικάτο…

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, το Συνδικάτο, «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ µε το νέο νόµο δίνει τη δυνατότητα για τη λειτουργία όλων των εµπορικών καταστηµάτων όλες τις Κυριακές – πλην της δεύτερης του Αυγούστου - για τη χρονική περίοδο από το Μάιο έως και τον Οκτώβριο σε τέσσερις περιοχές της χώρας. Ουσιαστικά, όµως αίρονται συνολικοί περιορισµοί που υπήρχαν, όχι µόνο για τις τέσσερις περιοχές, αλλά συνολικά για όλη τη χώρα, όπως δηλαδή τα τετραγωνικά µέτρα και η ιδιοκτησιακή µορφή των καταστηµάτων που επιτρεπόταν να λειτουργούν τις άλλες Κυριακές πλην των οχτώ µε σχετική απόφαση του οικείου αντιπεριφερειάρχη. Χωρίς υπερβολές ο νόµος ανοίγει διάπλατα τη πόρτα για την πλήρη απελευθέρωση του ανοίγµατος των καταστηµάτων τις Κυριακές. Βασικό επιχείρημα της Κυβέρνησης είναι ότι η λειτουργία των καταστηµάτων τις Κυριακές θα συµβάλει στην ανάπτυξη της οικονοµίας, στα έσοδα κυρίως από τον τουρισµό. Πρόκειται για έσοδα που γεµίζουν τα σεντούκια των πλουσίων ενώ οι εµποροϋπάλληλοι δουλεύουµε µε άδεια τσέπη, χωρίς δικαιώµατα και τις Κυριακές και οι αυτοαπασχολούµενοι µε άδεια ταµεία βουλιάζουµε στα χρέη από τη φορολογία και τις εισφορές».
Επίσης το Σωματείο τονίζει: Οι εµποροϋπάλληλοι εργαζόµαστε µε τις πιο ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, µε τους χειρότερους µισθούς. Μας εκβιάζουν συνεχώς µε απόλυση, αξιοποιώντας τα µεγάλα ποσοστά ανεργίας, για να δεχτούµε να δουλεύουµε όσο, όπως και όποτε θέλουν. Θέλουν να υπηρετούµε τους στόχους της επιχείρησης, να βλέπουµε τον συνάδελφο µας ως εχθρό, για να συγκαλύψουν το γεγονός ότι πραγµατικός αντίπαλος µας είναι η µεγαλοεργοδοσία του κλάδου. Σε κάθε τόπο δουλειάς είναι ανάγκη να δυναµώσει η οργάνωση, η αντίσταση, να µπουν όλοι οι εργαζόµενοι στη µάχη για να µην εφαρµοστεί στην πράξη η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, να µην ανοίξει κανένα κατάστηµα, καµία Κυριακή. Να δυναµώσει η πάλη για την αναπλήρωση όσων χάσαµε τα χρόνια της κρίσης, την επαναφορά των συλλογικών συµβάσεων. Να ανοίξουµε το δρόµο της προοπτικής για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών µας µε βάση τις δυνατότητες της τεχνολογίας και της επιστήµης. Όλοι οι εργαζόµενοι να έχουν σταθερή δουλειά και να µην ζουν µε την απειλή της ανεργίας, να απαλλαγούν από το άγχος για τα χρέη και την φοροληστεία. Να αµείβονται µε µισθό που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των ίδιων και της οικογένειας τους. Με πρόσβαση στη δηµόσια δωρεάν και καθολική ασφάλιση, υγεία και παιδεία. Με ελεύθερο χρόνο για το δικαίωµα στο πολιτισµό, στον αθλητισµό».