Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 13:48

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: "Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές μας"

«ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΑ ΑΡΓΙΑΣ» 
Την αντίθεσή του στο άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές, υπογραμμίζει και ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας θα κάνει τους εργαζόμενους ακόμη πιο πολύ λάστιχο, θα εντείνει την εκμετάλλευση και θα διευρύνει την εργασιακή ζούγκλα…

Ειδικότερα, ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων τονίζει: «Στις 16 Ιουλίου, για μια ακόμα Κυριακή, καλούνται οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο να ξεχάσουν την ημέρα ανάπαυσής τους, να ξεχάσουν τις οικογένειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους και να προσέλθουν να εργαστούν, διότι έτσι έχουν αποφασίσει οι δανειστές, η Κυβέρνηση και οι μεγάλοι εργοδότες.
Αυτή την Κυριακή 16.7 θα λειτουργήσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των ενδιάμεσων θερινών εκπτώσεων, όπως προβλέπει η Μνημονιακή νομοθεσία του 2013 (Ν.4177/13), την οποία η Κυβέρνηση άφησε άθικτη.
Φέτος όμως, η Κυριακή αυτή συμπίπτει και με ένα άλλο νομοθετικό τερατούργημα που ψήφισε η Κυβέρνηση τον περασμένο Μάιο στο πλαίσιο της 2ης αξιολόγησης.
Ο νέος αυτός νόμος και με πρόσχημα τον τουρισμό  προβλέπει την αδιάκοπη λειτουργία των καταστημάτων για 32 Κυριακές, από Μάιο έως και Οκτώβριο σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής (Καλλιθέα, Άλιμο, Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα), καθώς και στο εμπορικό κέντρο των Σπάτων (Mc Arthur Glen).
Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο δεν το βάζουμε κάτω!
Συνεχίζουμε τον αγώνα και την αντίστασή μας να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που επιτρέπουν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Είναι νόμοι που καταστρέφουν την οικονομία, τον κλάδο, τους εργαζόμενους. 
Είναι νόμοι που κάνουν τους εργαζόμενους ακόμα πιο λάστιχο, που εντείνουν την εκμετάλλευση και διευρύνουν την εργασιακή ζούγκλα.
Ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων συμμετέχει στην Απεργία του κλάδου, την
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.7.2017
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΑΣ!
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ – ΑΡΓΙΑΣ».