Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017 16:51

"Απαιτούμε από τον δήμαρχο να συμμορφωθεί προς τις διατάξεις του νόμου"

"Απαιτούμε από τον δήμαρχο να συμμορφωθεί προς τις διατάξεις του νόμου"

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ 
Η άρνηση χορήγησης θερινής άδειας στους υπαλλήλους του Δήμου Καλαμάτας, όπως και η μη τοποθέτηση υπαλλήλου της ΔΕΥΑΚ σε θέση ανάλογη των προσόντων της έρχονται σε αντίθεση με όσα επιβάλλει η νομοθεσία, υποστηρίζει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, το οποίο καλεί το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, να συμμορφωθεί προς τις διατάξεις του νόμου…

Σε ανακοίνωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, που υπογράφεται από τον πρόεδρό του Δημήτρη Φαββατά (είναι και δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας) και τη γραμματέα του Νάντια Ασημακοπούλου, σημειώνονται σχετικά τα εξής: «Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας ομόφωνα καταγγέλλει την απαράδεκτη και αυταρχική στάση του Δημάρχου Καλαμάτας σχετικά με τις άδειες των δημοτικών υπαλλήλων κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Οι άδειες των εργαζομένων είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους, το οποίο ο Δήμαρχος καταστρατηγεί με την απόφασή του. Επιπλέον, αγνοεί επιδεικτικά και παραγκωνίζει τους Προϊσταμένους και Διευθυντές των Υπηρεσιών του Δήμου, δηλώνοντας μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν τους έχει εμπιστοσύνη, αν και αυτοί όλα τα προηγούμενα χρόνια ενέκριναν τις άδειες των εργαζομένων εξασφαλίζοντας ομολογουμένως την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Οι άδειες των δημοτικών υπαλλήλων δεν εξαρτώνται από τις διαθέσεις του εκάστοτε δημάρχου αλλά υπόκεινται στις διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Αντίστοιχη αυταρχική συμπεριφορά έχει επιδείξει ο Δήμαρχος και στην περίπτωση υπαλλήλου της ΔΕΥΑΚ, την οποία αρνείται να τοποθετήσει σε θέση ανάλογη των προσόντων της, ως οφείλει. Μάλιστα, με περίσσιο θράσος δήλωσε ότι θα την τοποθετήσει, όπου αυτός θέλει (!!!).

Απαιτούμε λοιπόν από τον Δήμαρχο Καλαμάτας αφενός να συμμορφωθεί προς τις διατάξεις του νόμου και να ανακαλέσει την απόφασή του σχετικά με τις άδειες των δημοτικών υπαλλήλων και αφετέρου να άρει την αδικία εις βάρος της συναδέλφου και να την τοποθετήσει σε θέση που δικαιούται».