Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2017 17:38

Άνοιξε ο δρόμος για κατασκευή κόμβου στη διασταύρωση της υπομονής…

ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 
Σε πορεία δημοπράτησης μπήκε, επιτέλους, ο κόμβος στη διασταύρωση της υπομονής, στη συνάντηση του δρόμου της Μάνης με το δρόμο που έρχεται από τη Ναυαρίνου, στην περιοχή του ξενοδοχείου «Φωτεινή» στη Βέργα. Με τη λειτουργία της περιμετρικής οδού τα προβλήματα στο συγκεκριμένο κόμβο, με την ουρά που σχηματίζεται από τα αυτοκίνητα που έρχονται από τον αυτοκινητόδρομο, έχουν αυξηθεί, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο με τη μεγάλη τουριστική κίνηση. Αντίθετα, όταν δεν υπάρχει κίνηση υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος από οδηγούς που παραβιάζουν στην κάθετη σήμανση. Εκτιμάται ότι το επόμενο καλοκαίρι η κατάσταση θα είναι αρκετά καλύτερη, με τον κόμβο που θα αναμένεται ότι θα έχει κατασκευαστεί, ύστερα από την απόφαση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για τη δημοπράτηση του έργου…

Το έργο λοιπόν θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ενώ ο Δήμος Καλαμάτας έβαλε τα χρήματα για την αγορά γης απέναντι από το «Φωτεινή», ώστε να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος χώρος για την κατασκευή και λειτουργία του ισόπεδου κόμβου.
Έχει ανακοινωθεί ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει και την κατασκευή πεζοδρομίου από το «Φωτεινή» μέχρι την περιμετρική οδό.
Επίσης ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης υπέγραψε τη δημοπράτηση για τη διαμόρφωση του προαυλίου χώρου του πρώην δημοτικού σχολείου στον Άγιο Σώστη της Δημοτικής Ενότητας Είρας του Δήμου Οιχαλίας.