Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017 09:22

"Πατρική"... ανταπάντηση του Μητροπολίτη στο ΣΥΡΙΖΑ για το "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια"...

"ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΑΣ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ"!
Ότι παρεμβαίνει στην κομματική αντιπαράθεση έχοντας την ίδια γραμμή με τη Νέα Δημοκρατία, κατηγόρησε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, για την παρέμβασή του σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, για το "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια". Ο Μητροπολίτης ανταπάντησε στο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι αγγίζει σημαντικές αξίες με επιπολαιότητα, ότι προσεγγίζει την ιστορία με ιδεολογικές παρωπίδες και με αποκλεισμούς της ιστορικής πραγματικότητας, με σκοπό τον κομματικό λαϊκισμό!...


Ειδικότερα η ανταπάντηση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας έχει ως εξής: "Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας απάντησε με το ίδιο ιδεολογικό υπόβαθρο της σκέψης του κ. Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προκειμένου να δικαιολογήσει την άστοχη τοποθέτηση του σχετικά με την χρήση των όρων Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια, αλλά και για να επιβεβαιώσουν την κομματική αντίληψη τους, σχετικά με την ιδεολογική πολιτική τους για μια θεσμική αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας και την αποκοπή της από οποιαδήποτε σχέση προς την παράδοση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού κυρίως, ως παραγόντων ακόμη και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Δεν κατανόησαν φαίνεται ότι όταν οι έννοιες ιδεολογοποιούνται χάνουν την πολιτισμική τους σημασία και δεν λειτουργούν ούτε δομικά ούτε συνεκτικά μέσα σε μια κοινωνία.
Επιπλέον όταν οι έννοιες, και εν προκειμένω οι έννοιες Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια, χρωματίζονται με ακραίες ιδεολογίες-αριστερόστροφες η δεξιόστροφες – τότε συμβάλλουν στη διατάραξη της κοινωνικής συνοχής και ενότητας. Τέτοιες αναταράξεις και διχασμούς είχαμε αρκετούς στο ιστορικό παρελθόν της Ελληνικής Κοινωνίας και στην παρούσα μεταμνημονιακή (!!!) περίοδο είναι μάλλον πολυτέλεια και επικίνδυνο η αναμόχλευση τέτοιων διχαστικών ενθυμήσεων.
Ακόμη δεν πρέπει να ξεχνάτε, ότι η ίδια η Ορθοδοξία είναι πάντοτε διαλεκτική και ανεκτική προς τους άλλους (αλλόθρησκους η ετερόθρησκους) και ουδέποτε ήταν απορριπτική προς την ετερότητα, αρκεί η κάθε ετερότητα να είναι παράγοντας πολιτισμού και προόδου, ούτε έκανε ποτέ αποκλεισμούς, γι’ αυτό και δημιουργεί πολιτισμό και γράφει ιστορία διαχρονικά. Δυστυχώς με όσα αναφέρετε αγαπητοί μου συμπολίτες επιβεβαιώνετε την ιστορική σας ημιμάθεια και την έλλειψη πολιτισμικής εμπειρίας.
Πατρικά θα σας συμβούλευα να μην αγγίζετε αξίες και αρχές πολιτισμού με τόση επιπολαιότητα ούτε να προσεγγίζετε την ιστορία με ιδεολογικές παρωπίδες αποκλεισμών της ιστορικής πραγματικότητας, για ικανοποίηση του οποιουδήποτε κομματικού λαϊκισμού σας και μόνο.
Θα πρέπει να γνωρίζετε τέλος, ότι η αναγνώριση του οποιουδήποτε λάθους είναι πράξη πολιτική ενώ η εμμονή στο λάθος επιβεβαιώνει πολιτικό στρουθοκαμηλισμό.
Με πατρικές ευχές και ευλογίες
+ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ"