Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 20:47

Περισσότερα σκουπίδια κατά 30% σε Καλαμάτα και Μεσσήνη λόγω τουρισμού…

Περισσότερα σκουπίδια κατά 30% σε Καλαμάτα και Μεσσήνη λόγω τουρισμού…

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΩΝΗΣ 
Νέα απευθείας ανάθεση στην εταιρία που διαχειρίζεται τα σκουπίδια της Καλαμάτας είναι ανάγκη, όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, να γίνει, διότι το καλοκαίρι αυξήθηκε σε πολύ υψηλό ποσοστό η ποσότητα των απορριμμάτων με αποτέλεσμα να «φαγωθούν» γρηγορότερα απ’ ότι υπολογιζόταν τα χρήματα για το έργο της διαχείρισης. Χθες το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης και ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, τόνισε ότι το καλοκαίρι αυξήθηκε η ποσότητα των σκουπιδιών κατά 30%, λόγω του πολύ κόσμου που επισκέφθηκε την περιοχή του…

Όπως ανέφερε στην Kalamata Journal o αντιδήμαρχος καθαριότητας της Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ, λόγω της εφαρμογής των διαφόρων ρευμάτων ανακύκλωσης και ανάκτησης απορριμμάτων, ο όγκος των απορριμμάτων στο Δήμο έχει μειωθεί σε σημαντικό βαθμό, το καλοκαίρι το ποσοστό των σκουπιδιών εκτινάχθηκε. Ειδικότερα σημείωσε ότι ο μέσος όρος παραγωγής σκουπιδιών στο Δήμο είναι περίπου 70 τόνοι την ημέρα, τον Αύγουστο όμως έφταναν στη Μαραθόλακκα ακόμη και 110 τόνοι την ημέρα, κάτι που το απέδωσε φυσικά στους πολλούς επισκέπτες στην περιοχή.

Η απόφαση για τη νέα απευθείας ανάθεση διαχείρισης των απορριμμάτων στην ίδια εταιρία που τα διαχειρίζεται στη Μαραθόλακκα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το μεσημέρι από την Οικονομική Επιτροπή. Το ύψος της νέας ανάθεσης ανέρχεται στα 217.000 ευρώ, όπως τόνισε όμως ο αντιδήμαρχος στη σύμβαση θα υπάρχει η πρόβλεψη ώστε η νέα σύμβαση να διακοπεί αμέσως μόλις εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση του διαγωνισμού που έχει διενεργήσει ο Δήμος Καλαμάτας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με ανάδοχο την εταιρία Ηλέκτωρ.

Σε ό,τι αφορά το Δήμο Μεσσήνης, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης τόνισε χθες κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας σε αναφορές της μείζονος μειοψηφίας και του Νίκου Φύκιρη για σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας στη Δημοτική Ενότητα Αίπειας, ότι ο Δήμος Μεσσήνης αντιμετώπισε φέτος το μικρότερο πρόβλημα λειψυδρίας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δήλωσε μάλιστα υπερήφανος για την αντιμετώπιση του ζητήματος από τη δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθεί υπόψιν πως φέτος ο αριθμός των επισκεπτών ήταν πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πρόσθεσε ότι αυτό καταδεικνύεται τόσο από γεγονός ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στα καταλύματα των Χράνων φιλοξενήθηκαν περίπου 4.300 επισκέπτες όσο και από το γεγονός ότι η ποσότητα των σκουπιδιών το καλοκαίρι αυξήθηκε κατά 30%.
Στ.Μ.