Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 14:06

Αποφεύγει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ να απαντήσει για τον Καραμπογιά

Παναγιώτης Κουφαλάκος και Γιώργος Κρεμμεζής Παναγιώτης Κουφαλάκος και Γιώργος Κρεμμεζής

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. 
Δημόσια διαμαρτυρία κατά του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ), δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Βεργόπουλου, δημοσιεύουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, Παναγιώτης Κουφαλάκος και Γιώργος Κρεμμεζής. Όπως υπογραμμίζουν, ο πρόεδρος λειτουργεί σαν να είναι ο διοικητικός προϊστάμενος των υπαλλήλων, απαξιώνει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, απαξιώνει την ίδια τη ΔΕΥΑΚ μη διεκδικώντας μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών της Επιχείρησης. Επιπλέον όμως οι εκπρόσωποι των εργαζομένων διαμαρτύρονται ότι ο πρόεδρος αποφεύγει να βάλει θέματα, που εισηγούνται, προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο και υπογραμμίζουν ότι πρέπει να απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με το ρέμα Καραμπογιάς, στην Αγιάννα, το οποίο έχει προκαλέσει επανειλημμένως μεγάλες ζημιές…

Η διαμαρτυρία που δημοσίευσαν οι Παναγιώτης Κουφαλάκος και Γιώργος Κρεμμεζής έχει ως εξής:

«Οι παρακάτω εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, διαμαρτυρόμαστε δημόσια για:

1 Την καθημερινή απαξίωση των στελεχών και εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ, από την παράκαμψη διαδικασιών και λειτουργιών της, από τον κ. Βεργόπουλο.

2 Την απαξίωση όλων των μελών του ΔΣ από τον τρόπο που ορίζει τα ΔΣ και την θεματολογία, χωρίς εισηγήσεις στα θέματα που καλούνται οι σύμβουλοι να πάρουν αποφάσεις.

3 Την εκμετάλλευση στο νόμο, που του δίνει το δικαίωμα να προσλαμβάνει δίμηνα, για την κάλυψη πάγιων και μόνιμων θέσεων εργασίας, απορρίπτοντας τη διεκδίκηση μόνιμων θέσεων, αποφεύγοντας την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας. Εκμεταλλεύεται στο έπακρον την ανάγκη των ανέργων για ένα κομμάτι ψωμί, που η πολιτική και της παράταξης του τους έχει καταδικάσει στην ανεργία.  Προσλαμβάνει ακόμα και πτυχιούχους ως εργάτες, για να είναι σύννομος με την έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων στέλνει ο ίδιος προσωπικά τους εργαζόμενους για εργασία χωρίς να το γνωρίζουν οι Προϊστάμενοι, που εκ των υστέρων το μαθαίνουν.

4 Απαξιοί να βάλει θέματα στην ημερήσια διάταξη που ζητά το Σωματείο, ακόμη και με την μορφή ερωτήσεων.

5 Παρότι κάνει συχνά ΔΣ είναι πολλά τα σημαντικά θέματα  που βάζει προ ημερησίας διάταξης και καλούνται οι σύμβουλοι να αποφασίσουν.   

6 Συγκεκριμένα για το ΔΣ της Δευτέρας, το Σωματείο έχει με επιστολές του ζητήσει να συζητηθεί η Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, τα Θέματα υγιεινής και ασφάλειας, η υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας και με μορφή ερωτήσεων καλούμε τον Πρόεδρο να δώσει απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα για τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στα ρέματα και συγκεκριμένα για τον Καραμπογιά που τελευταία έχει έλθει στο φως της δημοσιότητας η παρέμβαση από την ΔΕΥΑΚ.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

1       Μας έχουν ανατεθεί με απόφαση του Γ.Γ της αποκεντρωμένης Διοίκησης οι αρμοδιότητες της μελέτης, ανάθεσης και εκτέλεσης έργων στα ρέματα της Καλαμάτας;

2       Έχει  οροθετηθεί το Ρέμα Καραμπογιάς από ψηλά στο σύνολο του, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες του νόμου διατάξεις;

3       Υπάρχει από το νόμο περιβαλλοντική μελέτη;

4       Υπάρχει η από το νόμο αδειοδότηση από την πολεοδομία;

Και καταλήγει η ερώτηση μας που είναι στην διάθεση σας

«Τα ρέματα αποτελούν σπουδαία περιβαλλοντική κληρονομιά και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως σημαντικό στοιχείο του οικοσυστήματος της πόλης και όχι μόνο ως φυσικοί υδραυλικοί υποδοχείς και αντιπλημμυρικοί αγωγοί.

Πιστεύουμε, ότι πρέπει να προηγηθεί  η οριοθέτηση του ρέματος "Καραμπογιάς" στο σύνολό του, η οποία  θα προστατεύσει τους κατοίκους της Καλαμάτας και της περιοχής,  τις ιδιοκτησίες και τις επιχειρήσεις τους, αλλά και το περιβάλλον. ΄Έτσι θα δημιουργηθούν  οι προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία του ρέματος "Καραμπογιάς", αλλά και για τη σύννομη  σύνταξη της πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης στα πυκνοδομημένα της Αγίας Άννας του Δήμου Καλαμάτας.

Και για να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν επιθυμούμε να μπλοκάρουμε εργασίες που είναι απαραίτητες για την αντιπλημμυρική προστασία, απεναντίας προτείνουμε επιτάχυνση των παρεμβάσεων με την χρησιμοποίηση των επιστημονικών και περιβαλλοντικών γνώσεων της εποχή μας και την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.

Οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, υπηρετούν υποσχέσεις πελατειακού χαρακτήρα, είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα, εξυπηρετούν πολιτικούς στόχους και  βγάζουν λάδι την ελλιπή πολιτική χρηματοδοτήσεων για αντιπλημμυρικά έργα, τόσο από την Ελληνική Κυβέρνηση όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτές οι πολιτικές μας θίγουν σαν εργαζόμενους και πολίτες αυτής της πόλης και για αυτό είμαστε αντίθετοι και σας καλούμε να εφαρμόσετε την σχετική νομοθεσία, που είναι πλήρης, αλλά εσείς και η Κυβέρνηση δεν εφαρμόζετε, απαξιώνοντας όλες τις υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτικών σας που δεν έχουν σχέση με την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που κινδυνεύουν από την έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας.

Η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν προχωρήσει αλλά το σάπιο πολιτικό σύστημα, που υπηρετείτε, δεν είναι διατεθειμένο να τις αξιοποιήσει γιατί δεν χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία για κάλυψη αναγκών αλλά για αύξηση της κερδοφορίας.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ

Παναγιώτης Κουφαλάκος

Κρεμμεζής Γιώργος».