Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 17:12

Βραβείο στο Δήμο Καλαμάτας για το νέο Δημαρχείο

ΤΟ ΠΑΡΕΛΑΒΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
Την ευκαιρία να υπερασπιστεί την παραχώρηση του παλιού νοσοκομείου στο Δήμο, για τη δημιουργία του νέου Δημαρχείου, αξιοποίησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, κατά τη βράβευση του Δήμου με χρυσό βραβείο «για την επισκευή και διαρρύθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του παλαιού νοσοκομείου σε νέο Δημαρχείο και τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής του αποδοτικότητας». Πρόκειται για εκδήλωση βραβεύσεων του περιοδικού Plant και του Netweek της Boussias Communications, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Τεχνόπολι του Δήμου Αθηναίων....

DHMOS-VRABEIO-07-10-17.jpgΚατά την παραλαβή του βραβείου ο κ. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες για τη βράβευση, καθώς και για την εμπειρία που άντλησε από τις πρωτοποριακές ενέργειες άλλων Δήμων, που τόνισε ότι είναι άξιες μίμησης.

Ο Π. Νίκας, αναφερόμενος στο παλιό Νοσοκομείο, τόνισε ότι «κατορθώσαμε και πήραμε, εδώ και κάποια χρόνια, απαξιωμένα ή διαλυμένα κτήρια όπως αυτό όπου στεγαζόταν το Νοσοκομείο, χώρος όπου δρούσαν διάφορα αντικοινωνικά στοιχεία, σε μία φτωχή περιοχή της Καλαμάτας», τα οποία μετατράπηκαν σε κόσμημα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συμβολή της ΤΕΜΕΣ και του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, που έκαναν τη μελέτη του έργου και η οποία ήταν δώρο από την πλευρά τους προς το Δήμο.

Ο Π. Νίκας επεσήμανε ότι το νέο Δημαρχείο είναι πράγματι ένα πρωτότυπο κτήριο, το οποίο θερμαίνεται και ψύχεται με την αξιοποίηση της γεωθερμίας, επιτυγχάνοντας οικονομία στην ενέργεια κατά 70%.

Τόνισε δε ότι «είναι πράγματι ένα εκπληκτικό κτήριο, που το χαίρονται όχι μόνο οι Καλαματιανοί, αλλά και οι Ευρωπαίοι που μας επισκέπτονται συχνά πυκνά».