Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 14:10

"Θερμές" εκλογές στο ΤΕΙ για πρύτανη-αντιπρυτάνεις και για το μέλλον του ιδρύματος

"Θερμές" εκλογές στο ΤΕΙ για πρύτανη-αντιπρυτάνεις και για το μέλλον του ιδρύματος

ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ 
Ψηλά έχει ανέβει το προεκλογικό θερμόμετρο στο ΤΕΙ Πελοποννήσου για τις κομβικής σημασίας εκλογές που θα διενεργηθούν την άλλη Τετάρτη, 18 Οκτώβρη, για την εκλογή του νέου πρύτανη και των αντιπρυτάνεων. Είναι κομβικής σημασίας γιατί η νέα πρυτανική αρχή θα κληθεί να πάρει αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον του ΤΕΙ Πελοποννήσου, ενόψει των συγχωνεύσεων των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οι οποίες επιβάλλεται να γίνουν από την οικονομική κατάσταση της χώρας και τις μνημονιακές της δεσμεύσεις. Υποψήφιοι πρυτάνεις είναι τρεις καθηγητές και αντιπρυτάνεις τέσσερις καθηγητές. Ειδικότερα, τη θέση του πρύτανη διεκδικούν οι:…

Ευγενία Μπιτσάνη, πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομίας. Ιωάννης Καπόλος, καθηγητής του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων (και πρώην αντιπρόεδρος στο ΤΕΙ). Δημήτρης Καραμουσαντάς, καθηγητής στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων.
Υποψήφιοι αντιπρυτάνεις είναι ο Ευστράτιος Γεωργόπουλος, διευθυντής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών και αναπληρωτής του προέδρου. Ο Δημήτρης Πετρόπουλος, προϊστάμενος του Τμήματος Λογοθεραπείας. Ο Οδυσσέας Σπηλιόπουλος, πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Ο Γιώργος Σταθάς, προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπονίας.
Σημειώνεται ότι θα εκλεγούν τρεις αντιπρυτάνεις.
Στο ΤΕΙ Πελοποννήσου έχει δημιουργηθεί ένα σχετικά θερμό κλίμα ενόψει του ανοίγματος της κάλπης, κυρίως από την αγωνία για την προοπτική του ιδρύματος ενόψει των συγχωνεύσεων.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι καθηγητές, όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι και όλοι οι φοιτητές (εκτός των λεγόμενων αιωνίων) αλλά και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές.
Στ.Μ.