Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 16:54

"Αναγνωριστική" κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο κατά των πλειστηριασμών

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ «ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» 
Δεν επιχειρήθηκε αργά το μεσημέρι η παρεμπόδιση πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων επιχειρηματία της Μεσσηνίας, ο οποίος έχει χρεωκοπήσει και οφείλει σε τράπεζα, ωστόσο πραγματοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο της Καλαμάτας μια «αναγνωριστική» κινητοποίηση για την παρεμπόδιση πλειστηριασμών που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Ήταν κινητοποίηση της συλλογικότητας «Δρόμος Ανοιχτός-Καλαμάτας», η οποία βρίσκεται σε επικοινωνία και συνεργασία και με άλλες συλλογικότητες για την αποτροπή πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας που θα ακολουθήσουν…

Κάλεσμα στον κόσμο να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν απεύθυνε ο Νίκος Σκιαδόπουλος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Καλούμε τον κόσμο, αν θεωρεί ότι αυτά που λέμε είναι σωστά, να συμμετέχει μαζί μας. Εμείς είμαστε το έναυσμα για να ξεκινήσουμε. Θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις, καλέσματα της κοινωνίας για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Από την επόμενη εβδομάδα να δηλώσει ο κόσμος ότι είναι μαζί μας, να αναλάβει τις ευθύνες του και να δούμε τι θα κάνουμε με αυτά που μας έχουν καταστρέψει».

Ο Νίκος Σκιαδόπουλος πρόσθεσε ότι «οφείλουμε να αντισταθούμε. Στην Ελλάδα σε πολλά Ειρηνοδικεία γίνεται αυτή η δουλειά εδώ και δύο χρόνια. Υπάρχουν συλλογικότητες που καταφέρνουν και αποτρέπουν πλειστηριασμούς».

Από τη συλλογικότητα «Δρόμος Ανοιχτός-Καλαμάτας» ο Γιάννης Σταυρόπουλος πρόσθεσε ότι «οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί πολλές φορές. Αυτά τα χρέη όλα θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός. Δεν κατάλαβα με ποιο δικαίωμα θα πάρουν και τα σπίτια του λαού. Και φυσικά το παιχνίδι ήταν στημένο από τις τράπεζες και για τους επιχειρηματίες και γι’ αυτούς που χάνουν τα σπίτια τους. Τους δίνανε δάνεια, δάνεια, δάνεια και πίσω στο μυαλό τους είχαν ότι θα τους τα πάρουνε όταν έρθει η στιγμή. Τώρα ήρθε η στιγμή να τα πάρουν, γι’ αυτό αντιστεκόμαστε».

Τέλος σημείωσε ότι στις επόμενες κινητοποιήσεις θα επιχειρηθεί η παρεμπόδιση πλειστηριασμών, τονίζοντας όμως ότι «θέλουμε και αυτούς που χάνουν τα σπίτια τους να είναι μαζί μας και πριν και μετά τον πλειστηριασμό. Δεν είμαστε εμείς οι σωτήρες, όλοι μαζί να σώσουμε ό,τι μπορούμε».
Στ.Μ.