Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 15:20

Άκαρπος ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του διατηρητέου στη Φαρών

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ
Θα επαναληφθεί αμέσως ο διαγωνισμός του Δήμου Καλαμάτας για την παραχώρηση σε ιδιώτη του διατηρητέου κτιρίου Αντωνόπουλου, στη Φαρών (και Ασίνης), προκειμένου να αξιοποιηθεί κατά προτίμηση ως παραδοσιακό ξενοδοχείο. Το μεσημέρι έγινε ο διαγωνισμός, ο οποίος όμως απέβη άγονος γιατί ο μοναδικός ενδιαφερόμενος κατέθεσε προσφορά με μία έλλειψη σε ό,τι αφορά τον εγγυητή του. Πρόκειται για το κτίριο στο οποίο στεγάζονταν μέχρι πρόσφατα οι διοικητικές υπηρεσίες της Φάρις...

Από τον πρόεδρο της επιτροπής του διαγωνισμού, αντιδήμαρχο διοικητικών και οικονομικών, Θανάση Ηλιόπουλο, ανακοινώθηκε ότι ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί άμεσα με τους ίδιους όρους.

Ο ενδιαφερόμενος που κατέθεσε προσφορά εκπροσωπεί επιχείρηση στην Αθήνα και όπως δήλωσε στην Kalamata Journal, ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο κτίριο προκειμένου να το αξιοποιήσει με «τουριστικό σκοπό», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ως τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού είχαν προσδιοριστεί τα 740 ευρώ το μήνα. Πρόκειται για τριώροφο διατηρητέο κτίριο με εμβαδόν 313,55 τετραγωνικά μέτρα. Η διάρκεια της παραχώρησης είναι 25 χρόνια.
Στ.Μ.