Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 23:26

Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας: Η πιο όμορφη γιορτή της πόλης

Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας: Η πιο όμορφη γιορτή της πόλης

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΟΛΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΥΠΕΡΟΧΑ 
Η Καλαμάτα απόψε είναι από τις χαρούμενες πόλεις. Πολλές εκατοντάδες κάτοικοί της και επισκέπτες από διάφορες περιοχές της χώρας έτρεξαν στον Αγώνα Δρόμου, ίδρωσαν, γνώρισαν άλλους ανθρώπους, ένιωσαν τους δρόμους από τους οποίους πέρασαν δικούς τους και όχι των αυτοκινήτων και τώρα ξεκουράζουν το σώμα τους, έχοντας όμως ήδη ξεκουράσει το μυαλό τους από τις διάφορες σκοτούρες…

Ο Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας ήταν και φέτος μια μεγάλη γιορτή, μεγαλύτερη και από τα προηγούμενα χρόνια. Οι συμμετοχές έσπασαν κάθε πρόβλεψη, εξαντλήθηκαν μέχρι και τα νούμερα που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές. Έτρεξαν παιδιά, μαμάδες, μπαμπάδες, μωρά με τους γονείς τους, πρωταθλητές, άτομα με αναπηρίες, μεγάλης ηλικίας άνθρωποι. Η διοργάνωση από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας ήταν εξαιρετική και του αξίζουν γι’ αυτό συγχαρητήρια και ακόμη περισσότερα μπράβο αξίζουν στους πολλούς εθελοντές.


Ο πρώτος στους άνδρες στα 10 χιλιόμετρα Ηλίας Νικολόπουλος

Στα δέκα χιλιόμετρα και στις γυναίκες 1η τερμάτισε η Αικατερίνη Μπερδούση από την Adidas Runners Athens, 2η η Ελένη Εξερτζόγλου από τον ΣΔΥ Μεσσηνίας, 3η η Αγγελική Ζερβή από τον Μεσσηνίας, 4η η Δανάη Λαδά από το Kalamata Running Project, 5η η Σταυρούλα Μπάκα από τον ΣΔΥ Μεσσηνίας και 6η η Αικατερίνη Πρισακάρου από τους Μαραθωνοδρόμους Δρομείς Αργολίδας.


Η πρώτη στις γυναίκες στα 10 χιλιόμετρα Αικατερίνη Μπερδούση

Στους άνδρες 1ος στα 10 χιλιόμετρα τερμάτισε ο Ηλίας Νικολόπουλος από το ΣΔΥ Μεσσηνίας, 2ος ο Εμιλιάνο Νότα από το ΣΔΥ Μεσσηνίας, 3ος ο Θοδωρής Δημητρακάκης (ανεξάρτητος από τα Φιλιατρά), 4ος ο Παναγιώτης Κάβδας από το Kalamata Running Project, 5ος ο Μάριος Τσερεντζούλιας από το Σύλλογο “Αθηνοδωρος Αιγιεύς” και 6ος ο Αλέξανδρος Γεωργακόπουλος από το ΓΑΣ Ιλισσός.

Οι διοργανωτές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας τίμησαν, στο τέλος των αγώνων, τους Βασίλη Κουμανάκο και τον Μαρκ Τοντ, μέλη του Συλλόγου, οι οποίοι στις αρχές του μήνα έκαναν έναν άθλο, έτρεξαν σε έξι μέρες στην έρημο της Σαχάρας 250 χιλιόμετρα.

Επιπλέον τιμήθηκαν οι εθελοντές, η εταιρία του Γιώργου και της Λευκής Σπίνου, που στήριξε τη διοργάνωση, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, που επίσης στήριξε τη διοργάνωση και σύλλογοι δρομέων από άλλες περιοχές που συμμετείχαν οργανωμένα στον Αγώνα. 

Απονομές έγιναν από τον βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινέα, που είναι μέλος του Συλλόγου και ο οποίος συνέβαλε ώστε ο Αγώνας να τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ως σημαντική διοργάνωση μαζικού αθλητισμού, από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και από την εκπρόσωπο της περιφερειακής αρχής Αντωνία Μπούζα.
Στ.Μ.