Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 22:57

Ο Σκουρλέτης κάλεσε τους δημάρχους σε συζήτηση για τον “Κλεισθένη Ι”

Ο Σκουρλέτης κάλεσε τους δημάρχους σε συζήτηση για τον “Κλεισθένη Ι”

Η ΚΕΔΕ ΕΛΠΙΖΕΙ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ 
Θετική κρίνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, την πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, να τον προσκαλέσει σε συζήτηση, μαζί με τους επικεφαλής των παρατάξεων της ΚΕΔΕ, επί του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση, “Κλεισθένης Ι”, το οποίο μεταξύ άλλων καθορίζει ως εκλογικό σύστημα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές την απλή αναλογική. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ελπίζει ότι ο Πάνος Σκουρλέτης θα προχωρήσει σε βελτιώσεις. Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη το πρωί στο υπουργείο…

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, “αντικείμενο της συνάντησης θα είναι οι προτάσεις και οι θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι».

Με αφορμή την πρόσκληση και την επικείμενη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής: «Κρίνουμε ως θετική την πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση εργασίας προκειμένου να του καταθέσουμε εκ νέου τις θέσεις και τις προτάσεις μας για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι», αλλά και για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την Αυτοδιοίκηση και τη Χώρα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία μέσω της οποίας διαφαίνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση έχουν τη πρόθεση και τη διάθεση να συζητήσουν και να προβούν σε αλλαγές και διορθωτικές παρεμβάσεις του επίμαχου νομοσχεδίου.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και στο θεσμό που υπηρετούμε θα προσέλθουμε στη συνάντηση με την ελπίδα να γίνει ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος στη βάση των προτάσεων της Αυτοδιοίκησης. Προσδοκούμε η κυβέρνηση και το υπουργείο να λάβουν υπόψιν τους τις θέσεις μας με στόχο την ενίσχυση της τοπικής διακυβέρνησης και όχι την προώθηση ενός μοντέλου ετεροδιοίκησης. Η Αυτοδιοίκηση συνεχίζει να δίνει τη μάχη της για μία μεταρρύθμιση ουσίας προς όφελος του θεσμού και της χώρας”.