Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 15:34

Πέρης Μιχαηλίδης και Φίλιππος Σοφιανός θα παίξουν θέατρο στα χωριά και τις πόλεις

Πέρης Μιχαηλίδης και Φίλιππος Σοφιανός θα παίξουν θέατρο στα χωριά και τις πόλεις

“ΤΟ ΤΑΒΛΙ” ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΧΑΪΔΗ 
Να φέρουν το θέατρο πίσω στον κόσμο, να παίξουν στις πλατείες των χωριών, σε καφενεία, κάτω από πλατάνια. Αυτή είναι η επιδίωξή τους, ανέφεραν το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο Πέρης Μιχαηλίδης και ο Φίλιππος Σοφιανός, συντελεστές της θερινής παραγωγής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Καλαμάτας. Θα παρουσιάσουν “Το Τάβλι”, του Δημήτρη Κεχαΐδη. Ο Πέρης Μιχαηλίδης θα σκηνοθετήσει και θα παίξει κιόλας μαζί με τον Φίλιππο Σοφιανός, ο οποίος έκανε και την πρόταση στο δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, για τη συγκεκριμένη παραγωγή, η οποία ανταποκρίνεται στα οικονομικά περιθώρια του Δημοτικού Θεάτρου, όπως τα έχει καθορίσει η δημοτική αρχή…

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν και ο δήμαρχος με την πρόεδρο της Φάρις, στην οποία υπάγεται το Δημοτικό Θέατρο, δημοτική σύμβουλο Αναστασία Μπελογιάννη.

Ο Πέρης Μιχαηλίδης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο θεατρικό έργο ως “κλασικό αριστούργημα”, ως “έργο λαϊκό που έχει αγαπηθεί και από εμάς τους ηθοποιούς και από το κοινό”. Σύμφωνα με την υπόθεση, παίζοντας τάβλι δύο φίλοι καταστρώνουν τα σχέδιά τους προκειμένου να ξεφύγουν από το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδό τους. Όπως σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι δύο φίλοι κάνουν έναν σπαρταριστικό διάλογο, εξαιρετικά επίκαιρο. Πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο έργο το έχει ανάγκη το κοινό σήμερα ώστε να ευθυμίσει και να ξεφύγει για λίγο από τα προβλήματα και τα αδιέξοδά του.

Ακόμη ο γνωστός και καταξιωμένος καλλιτέχνης, αναφερόμενος στις παραστάσεις που θα δοθούν σε ανοιχτούς χώρους σε χωριά και πόλεις, σημείωσε ότι “το θέατρο πρέπει να γυρίσει πίσω στον κόσμο” και διατύπωσε την ικανοποίησή του επειδή μια τέτοια προσπάθεια γίνεται με τη στήριξη του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας και του δημάρχου, όπως ανέφερε. Τέλος,  δεν παρέλειψε να εκφράσει την χαρά του για την επιστροφή του στο ΔΗΠΕΘΕΚ, στο οποίο είχε σκηνοθετήσει “Το Σώσε”, του Μάικλ Φρέιν, το 2008.

Ο Φίλιππος Σοφιανός επίσης δήλωσε πολύ χαρούμενος επειδή οι παραστάσεις θα γίνουν σε ανοιχτούς χώρους και προέβλεψε ότι αυτή η εμπειρία θα μείνει αξέχαστη τόσο στον ίδιο όσο και στο κοινό. Είπε ακόμη ότι η πρότασή του για το ανέβασμα του συγκεκριμένου έργου είναι ιδανική σε σχέση με τα οικονομικά περιθώρια που έχει το ΔΗΕΠΕΘΚ αλλά και με την επιθυμία να ταξιδέψει η παράσταση στην περιφέρεια, να πάει αυτή στον κόσμο. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τον Πέρη Μιχαηλίδη, τόνισε ότι πρόκειται για καλλιτέχνη που δημιουργεί έγκυρο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα αλλά και για πρόσωπο με το οποίο έχει καλή συνεργασία και πως αυτό θα λειτουργήσει υπέρ της παράστασης.

Τέλος ο Φίλιππος Σοφιανός ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο θα παρουσιαστεί “Ο Φιάκας”, η χειμερινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ, την οποία σκηνοθέτησε ο ίδιος, για τρεις παραστάσεις στο αμφιθέατρο του Κάστρου.

Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, χαρακτήρισε εγγύηση επιτυχίας της νέας θεατρικής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕΚ τον Πέρη Μιχαηλίδη και τον Φίλιππο Σοφιανό, ενώ τόνισε επίσης ότι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο πρέπει να στηρίζεται για να αποτελεί και τον οδηγό της ερασιτεχνικής θεατρικής δημιουργίας στην πόλη.

Στ.Μ.