Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 11:10

Ορμητήριο ανήλικων κακοποιών το Πάρκο Σιδηροδρόμων κατά το δήμαρχο Καλαμάτας…!

Ορμητήριο ανήλικων κακοποιών το Πάρκο Σιδηροδρόμων κατά το δήμαρχο Καλαμάτας…!

ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ 
Μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα περιέγραψε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να δικαιολογήσει την περίφραξη του Δημοτικού Πάρκου Σιδηδροδρόμων και το κλείδωμά του τις νύχτες. Μίλησε για παιδιά 14 και 15 ετών που μαζεύονταν τις νύχτες στο Πάρκο και σχεδίαζαν πως θα κλέψουν και θα καταστρέψουν, για πάρα πολύ μεγάλες καταστροφές στον εξοπλισμό του πάρκου που η αποκατάστασή τους κοστίζει πολλά λεφτά στο Δήμο κ.ά! Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος είπε, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση από την αντιπολίτευση:...

“Το πάρκο μεταβάλλονταν κατά καιρούς σε ένα χώρο συνάθροισης στοιχείων τα οποία εξέφραζαν μια κοινωνική επιθετικότητα, ιδιαίτερα τα βράδια. Οι σχεδιασμοί γινόταν εκεί, αναφέρομαι σε κλεψιές και σε καταστροφές. Τοποθετήσαμε κάμερες στο Πάρκο που μας έδωσαν τα εξής οδυνηρά αποτελέσματα, νέα παιδιά 14 και 15 ετών κατέστρεφαν το Πάρκο”.

Επίσης ο δήμαρχος είπε ότι αυτοί οι καταστροφείς στους οποίους αναφέρθηκε είναι εγκαταλειμμένα παιδιά, με τα οποία ο Δήμος “δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί σε δικαστικό επίπεδο και επιλέγει τη λύση να υπάρχει μια περίφραξη στο Πάρκο κατά την ίδια λογική που όλα τα πάρκα των Δήμων στην Αθήνα εφράγησαν. Όπως η κ. Δούρου έφραξε το Πάρκο στο Πεδίον του Άρεως”.

Επίσης ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι “όταν η δημοτική αρχή παρέλαβε το Πάρκο δυστυχώς ήταν ένας χώρος διαλυμένος που δεν μπορούσε να γίνει και τίποτα διότι το πάρκο δεν ανήκει ιδιοκτησιακά στο Δήμο Καλαμάτας”. Όπως υποστήριξε, τμήματα του Πάρκου ανήκουν σε ανώνυμη εταιρία που προέκυψε από το σπάσιμο του ΟΣΕ και στην Τράπεζα Πειραιώς. Ανέφερε δε ότι έρχονταν στην Καλαμάτα μηχανικοί της εταιρίας του ΟΣΕ με σχέδια για να φτιάξουν στο Πάρκο στο εμπορικά κέντρα…! Όλα αυτά όμως, συνέχισε ο δήμαρχος, έχουν αντιμετωπιστεί από τη δημοτική του αρχή, για την οποία είπε ότι κατάφερε να εξασφαλίσει τη χρήση του χώρου για αόριστο διάστημα.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα ότι το Πάρκο είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος καταφυγής των πολιτών μετά από σεισμό ο δήμαρχος είπε ότι ο ίδιος προσδιόρισε τη συγκεκριμένη ιδιότητα στο Πάρκο και πως υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθεί ο χώρος καταφυγής στο Πάρκο του Λιμενικού…

Επιπλέον ο κ. Νίκας σημείωσε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα υλοποιηθεί έργο βελτίωσης του ηλεκτροφωτισμού του Πάρκου, ενώ, τέλος, σχολίασε ότι η περίφραξη του Πάρκου “είναι ένα ζήτημα εντελώς τυπικό, ας μην το κάνουμε περίπου ιδεολογικό. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για τις εκδηλώσεις, ειλικρινά, κανένα ζήτημα να κλείνει το Πάρκο όταν κυκλοφορεί ο κόσμος. Ό,τι γίνεται παντού να γίνεται και εδώ. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα να αποκλειστεί κανένας από ένα χώρο που είναι δημόσιος”.

Στ.Μ.