Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 03:28

Πρόταση της ΛΑΕ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για κοινή κάθοδο στις εκλογές του Δήμου Καλαμάτας

Βασίλης Τσουλάκος, Θανάσης Πετράκος Βασίλης Τσουλάκος, Θανάσης Πετράκος

ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΗ Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
“Έχουμε απευθυνθεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητώντας να υπάρξει μια συνεργασία. Περιμένουμε την απάντησή τους για το Δήμο Καλαμάτας”, δήλωσε το κεντρικό στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, πρώην βουλευτής Θανάσης Πετράκος, απαντώντας στο ερώτημα εάν η ΛΑΕ θα κατεβάσει ψηφοδέλτιο ή θα στηρίξει κάποιο ψηφοδέλτιο στο Δήμο Καλαμάτας. Σε ό,τι αφορά τις εκλογές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Θανάσης Πετράκος είπε ότι η Λαϊκή Ενότητα είναι έτοιμη και θα κατεβάσει ψηφοδέλτιο σε συνεργασία με άλλες μικρότερες πολιτικές δυνάμεις. Η επιλογή του υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, πρόσθεσε, θα γίνει μέχρι το τέλος Δεκέμβρη…

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις εκλογές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Θανάσης Πετράκος ανέφερε: “Η Λαϊκή Ενότητα θα κατέβει στις εκλογές για την Περιφέρεια. Και έχει απευθύνει πρόσκληση και σε άλλες δυνάμεις του ευρύτερου αριστερού, προοδευτικού και αντιμνημονιακού χώρου. Βρισκόμαστε σε μια συζήτηση να συγκροτηθεί ένα ψηφοδέλτιο ευρύτερο. Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι, προετοιμαζόμαστε για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Εμείς ξεκινάμε από τη συγκρότηση και στη συνέχεια, μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη, θα ανακοινώσουμε και το ποιος θα είναι επικεφαλής υποψήφιος περιφερειάρχης. Βρισκόμαστε σε κάποιες συζητήσεις και με μικρότερες άλλες δυνάμεις και θέλουμε να υπάρχει μια συναπόφαση για τον υποψήφιο. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε σχεδόν καταλήξει σε δύο πρόσωπα που μπορούν να ηγηθούν”.

Αναφορικά με το τι θα κάνει η Λαϊκή Ενότητα στο Δήμο Καλαμάτας ο Θανάσης Πετράκος είπε: “Η ΛΑΕ μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει προχωρήσει σε κάποια συγκρότηση ψηφοδελτίου. Έχουμε απευθυνθεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ζητώντας να υπάρξει μια συνεργασία. Περιμένουμε την απάντησή τους για το Δήμο Καλαμάτας. Αντίστοιχα στους υπόλοιπους Δήμους στόχος μας είναι, με βάση τα δεδομένα που θα υπάρχουν, να στηρίξουμε όπου μπορούμε κάποια υποψηφιότητα ανεξάρτητη που να έχει εχέγγυα προοδευτικής και δημοκρατικής αντίληψης”.

Τέλος ο Θανάσης Πετράκος εκτίμησε ότι πλέον δύο είναι οι επικρατέστερες ημερομηνίες για τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών, στα τέλη Φλεβάρη με αρχές Μάρτη 2019 ή το Σεπτέμβρη του 2019, με την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης. Όπως σημείωσε, το σενάριο για τετραπλές εκλογές το Μάη του 2019 (ευρωεκλογές, δημοτικές, περιφερειακές, βουλευτικές) φαίνεται ότι έχει αποκλειστεί κυρίως για λόγους τεχνικούς.  
Στ.Μ.