Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 18:54

O γιορτασμός της Πολιούχου της Καλαμάτας Παναγίας Υπαπαντής

O γιορτασμός της Πολιούχου της Καλαμάτας Παναγίας Υπαπαντής

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ 
Ο ηλιόλουστος καιρός επέτρεψε να γιορταστεί στην Καλαμάτα παρουσία μεγάλου πλήθους η Πολιούχος της, Παναγία Υπαπαντή, στον καθεδρικό ναό...

Στον όρθρο και την πανηγυρική πολυαρχιερατική Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ιλίου Αθηναγόρα, Μεγάρων Κωνσταντίνου, Καρθαγένης Μελετίου, Ιεραπύτνης Κυρίλλου, Σταγών Θεοκλήτου, Λαρίσης Ιερωνύμου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Τον κήρυγμα έκανε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής, σημειώνοντας ότι η συνάντηση με το Θεό και τον συνάνθρωπο αποτελεί την ολοκλήρωση της ζωής του ανθρώπου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στις κεντρικές οδούς της πόλης, όπου περίμεναν πάρα πολλοί άνθρωποι για να τη δουν.

Τιμές απέδωσαν αγήματα του Στρατού, της Αεροπορίας, του Ναυτικού και φιλαρμονικές Δήμων της Πελοποννήσου και Σωμάτων Ασφαλείας.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης υφυπουργός Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. ΑλληλεγγύηςΑναστάσιος Πετρόπουλος, εκπρόσωποι Κομμάτων, του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.


Κώστας Ψυχάρης

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας Κώστας Ψυχάρης ανέφερε: «Ο ευλογημένος Μεσσηνιακός λαός τιμά σήμερα την Προστάτιδά του και κλείνει γόνυ ευλαβικά στο θαυματουργό εικόνισμά της. Η Υπεραγία Θεοτόκος μας στέλνει σήμερα ένα μήνυμα, ότι με πίστη στον Υιό της, θυσιαστική αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο και πίστη στις αξίες και τα ιδανικά μας θα βιώσουμε καλύτερες μέρες ως άτομα, αλλά και ως Έθνος».