Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 16:35

Τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα χωριά της Αλαγονίας με αίτημα του περιφερειάρχη

Τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα χωριά της Αλαγονίας με αίτημα του περιφερειάρχη

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ 
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκαν τα χωριά της Αλαγονίας, καθώς και χωριά της Αρκαδίας, κάτι που σημαίνει ότι πληγέντες από τις καταστροφές μπορούν να υποστηριχθούν με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία μικρά οικονομικά βοηθήματα. Την ανακοίνωση ότι τα χωριά τίθενται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έκανε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που υπογραμμίζει ότι, σε ό,τι αφορά τα χωριά της Αλαγονίας, η δημοτική αρχή δεν έχει υποβάλει τέτοιο αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ωστόσο το αίτημα έκανε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης…

Ειδικότερα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώθηκαν τα εξής: “Άμεσα ανταποκρίθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Ταφύλης στο αίτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των περιοχών Αλαγονίας, Αρτεμσίας, Λαδά, Νέδουσας, Πηγών, Καρβελίου, Αγίου Πέτρου, Καστρίου, Βουρβούρων και Φαλαισίας, ώστε να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση οι επείγουσες εργασίες αποκατάστασης των βλαβών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ότι αφορά τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, η κήρυξή τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έγινε μετά από πρωτοβουλία και αίτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, καθώς η δημοτική αρχή ουδέποτε απέστειλε σχετικό αίτημα ως όφειλε”.