Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 10:00

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας επισκέφθηκε ο Β. Κοσμόπουλος

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας επισκέφθηκε ο Β. Κοσμόπουλος

ΚΑΙ ΤΗΝ GREENPEACE
Ταύτιση απόψεων διαπιστώθηκε κατά την συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας, Βασίλη Κοσμόπουλου, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλη Ξυγκώρο, κατά την επίσκεψη του πρώτου, την περασμένη Πέμπτη (11/04) μαζί με μέλη του συνδυασμού του «Καλαμάτα μπροστά» στο κτήριο του Επιμελητηρίου. Παράλληλα, συμφωνήθηκε κοινός βηματισμός για τα μείζονα θέματα του Δήμου…

Ειδικότερα,  ο Β. Κοσμόπουλος εξέφρασε την πίστη του, ότι η ανάπτυξη της περιοχής εξαρτάται άμεσα από την επιχειρηματική δραστηριότητα και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος, μέσω ειδικού γραφείου, θα είναι συμπαραστάτης σε αυτές τις προσπάθειες, με κάθε τρόπο. Από πλευράς Επιμελητηρίου επιδόθηκε υπόμνημα με τις θέσεις του φορέα, για τις υποδομές του Δήμου και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και βασικές θέσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και οι επαγγελματίες. Θίχτηκε, επίσης, το θέμα των Σχολών Παπαφλέσσα, που θα πρέπει να αξιοποιηθούν με την δημιουργία ενός λειτουργικού κτιρίου, προς όφελος της πόλης.
Επίσκεψη στην Greenpeace
Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή (12/04) ο Βασίλης Κοσμόπουλος, είχε συνάντηση, στην Αθήνα, με τον Γενικό Διευθυντή στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace, Νίκο Χαραλαμπίδη. Τη συνάντηση απασχόλησαν θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, όπως η κλιματική αλλαγή, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η επικινδυνότητα του πλαστικού για τις θάλασσες, η διαχείριση των απορριμμάτων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη διατήρησης και βελτίωσης της ποιότητας των υδάτων του Μεσσηνιακού Κόλπου. Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους  μετεκλογικά, ενώ ο Γενικός Διευθυντής της Greenpeace διαβεβαίωσε τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας ότι η οργάνωση είναι πρόθυμη να συνδράμει στις προσπάθειες της επόμενης δημοτικής αρχής.