Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 23:04

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα και το διακύβευμα των εκλογών

Γιώτα Κοζομπόλη, Μαρία Βεργινάδη, Πέτρος Κωνσταντινέας, Θεοδοσία Φλώρου Γιώτα Κοζομπόλη, Μαρία Βεργινάδη, Πέτρος Κωνσταντινέας, Θεοδοσία Φλώρου

ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
Κάλεσμα στους πολίτες να πάνε την Πέμπτη το βράδυ, 18 Απρίλη 2019, στο κλειστό γυμναστήριο της Παραλίας και να παρακολουθήσουν την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, έκαναν το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, η συνεργάτιδα του υπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Μεσσηνίας Γιώργου Κατρούγκαλου, Θεοδοσία Φλώρου και η συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Βεργινάδη. Υπογράμμισαν ότι το διακύβευμα των εκλογών του Μάη, ιδιαίτερα των ευρωεκλογών, είναι το δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο που συγκροτείται να βάλει ανάχωμα στην ενίσχυση της ακροδεξιάς και τη συνέχιση των νεοφιλελεύθερων επιλογών…

Η Μαρία Βεργινάδη, συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής, σημείωσε ότι στο διακύβευμα των εκλογών που φτάνουν υπάρχει ιστορική ευθύνη. Είπε ότι το διακύβευμα είναι η συσπείρωση και η συγκρότηση ενός δυνατού προοδευτικού πόλου, που θα αντιταχθεί στην άνοδο της ακροδεξιάς. Επίσης ανέφερε ότι “ενώνουμε δυνάμεις για την Ελλάδα των πολλών και την Ευρώπη των λαών” καθώς και ότι μπροστά στην άνοδο της ακροδεξιάς και την επέλαση των νεοφιλελεύθερων επιλογών δεν χωρούν η διάσπαση και ο διχασμός.

ΓΙΩΤΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ

Η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη από την πλευρά της υπογράμμισε ότι οι εκλογές του Μάη δεν είναι σαν τις προηγούμενες, δεν επιτρέπουν ούτε τη χαλαρή ούτε τη ψήφο διαμαρτυρίας, γιατί η ακροδεξιά και οι νεοφιλελεύθερες επιλογές επελαύνουν. Σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση είπε ότι έχει σταδιακά εγκαταλείψει τις αρχές της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της ισότητας και πως τα όργανά της, ενώ δεν επιλέγονται με λαϊκή εντολή, ασκούν πολιτικές που επίκεντρό τους έχουν τους αριθμούς, οικονομικά μεγέθη, εφαρμόζουν πολιτικές λιτότητας. “Πρέπει να βάλουμε ανάχωμα” τόνισε η Γιώτα Κοζομπόλη και συνέχισε: “Σε αυτές τις εκλογές η ψήφος του πολίτη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Να ενώσουμε δυνάμεις και να εκλέξουμε ανθρώπους που θα εφαρμόσουν άλλες πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο, τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη”. Τέλος η βουλευτής είπε ότι “είναι τιμή να ξεκινάει από την πόλη μας η προεκλογική εκστρατεία για τις ερχόμενες εκλογές. Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα απέναντι στις ακροδεξιές δυνάμεις και τις νεοφιλελεύθερες επιλογές”.  

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ-ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΦΛΩΡΟΥ

Η συνεργάτιδα του υπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Μεσσηνίας Γιώργου Κατρούγκαλου, Θεοδοσία Φλώρου, διάβασε μήνυμά του, καθώς ο ίδιος βρισκόταν σε ταξίδι με τον πρωθυπουργό στην Ιορδανία. Στο μήνυμα σημειώνεται ότι η ομιλία του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα την Πέμπτη σηματοδοτεί τη δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου και στην περιοχή μας, με στόχο την υπεράσπιση της δημοκρατίας ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. Επίσης στο μήνυμα αναφέρεται ότι το αποτέλεσμα των εκλογών που έρχονται θα καθορίσει την πορεία της χώρας και της Ευρώπης, καθώς και ότι η συμμετοχή των πολιτών έχει καθοριστική σημασία για τη συνέχιση της πολιτικής της δίκαιης ανάπτυξης.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ

Τέλος ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας ανέφερε ότι είναι μεγάλη τιμή για την Καλαμάτα το ότι ξεκινάει από εδώ η εκστρατεία με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενάντια στην ακροδεξιά, τον νεοφιλελευθερισμό, τον φασισμό. Πρόσθεσε ότι η επιλογή της Καλαμάτας δείχνει και τη μεγάλη σημασία που δίνει ο Αλέξης Τσίπρας στην περιοχή μας, ενώ κλείνοντας τόνισε ότι “η Ελλάδα μπορεί να είναι μικρή χώρα της Ευρώπης αλλά είναι μεγάλη δημοκρατία και μπορεί να είναι ο άξονας που θα δείξει το δρόμο για την αντιστροφή της πορείας που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Στ.Μ.