Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 18:32

Ο Δήμος κάλεσε την αστυνομία κατά της 1ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων!

Ο Δήμος κάλεσε την αστυνομία κατά της 1ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων!

ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 
Η ιδιοκτήτρια της πόλης δημοτική αρχή Καλαμάτας στράφηκε και κατά της 1ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων, όπως έκανε πέρσι με το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας ή πριν λίγα χρόνια με την έκθεση που διοργάνωσαν στο λιμάνι της πόλης φορείς της Μάνης. Η δημοτική αρχή λοιπόν κάλεσε την αστυνομία και έκανε έλεγχο στην έκθεση που ξεκίνησε σήμερα στο πάρκο μεταξύ του Διοικητηρίου και της Αριστομένους, η οποία, σύμφωνα πάντα με τη δημοτική αρχή, είναι παράνομη και θα επιβληθεί πρόστιμο στους διοργανωτές της, το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι τα 10.000 ευρώ…

Ειδικότερα από τη δημοτική αρχή Καλαμάτας εκδόθηκε το εξής δελτίο Τύπου: “Παράνομη η έκθεση της Περιφέρειας - πρόστιμο

στις 19 Απριλίου 2019. Η έκθεση που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ «Πελοπόννησος ΑΕ», σε χώρο έμπροσθεν του Διοικητηρίου και σε χώρο παραχωρηθέντα από τον ΟΣΕ στο Δήμο Καλαμάτας  όπου έχει κατασκευασθεί ποδηλατόδρομος, διενεργείται χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του Ν. 4512/2018 (άρθ. 115, παρ. 9). Κατόπιν τούτου, κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας με τη συνδρομή εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας, διενήργησε αυτοψία και συνέταξε έκθεση ελέγχου, αποτυπώνοντας την κατάσταση. Σύμφωνα με τον ανωτέρω Νόμο (άρθ. 116), προβλέπεται επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 10.000 ευρώ”.

Ο νόμος στον οποίο αναφέρεται το δελτίο Τύπου του Δήμου έχει ως εξής: “(άρθ. 115, παρ. 9) 9. Επιτρέπεται η διοργάνωση εκθεσιακών δραστηριοτήτων σε αμιγώς υπαίθριους δημόσιους ή δημοτικούς χώρους υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) ο διοργανωτής της εκδήλωσης συνάπτει Έγγραφο Δεσμεύσεων με τον οικείο δήμο για τη διοργάνωση εκθεσιακών δραστηριοτήτων σε αμιγώς υπαίθριους δημόσιους χώρους. Σε αυτό καθορίζονται με λεπτομέρεια το τυχόν οικονομικό αντάλλαγμα για τη διάθεση του χώρου και οι όροι λειτουργίας της εκδήλωσης σε σχέση ιδίως με την προσβασιμότητα, την πυροπροστασία, την υγιεινή και ασφάλεια των επισκεπτών και την καθαριότητα του χώρου.

β) δεν χρησιμοποιούνται οι όροι «έκθεση», «εμπορική έκθεση» και «διεθνής εμπορική έκθεση» καθώς και οι αντίστοιχοι αγγλικοί όροι «exhibition», «commercial exhibition», «international exhibition» και «international commercial exhibition» στον διακριτικό τίτλο τέτοιων εκδηλώσεων”.