Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 03:42

Κυριακοπούλου, Χρυσομάλλης, Μαντάς, Χρονάς απαντούν στον Αλέξη Τσίπρα

Νατάσσα Κυριακοπούλου, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς, Άγγελος Χρονάς Νατάσσα Κυριακοπούλου, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς, Άγγελος Χρονάς

“Χαρτοπόλεμος” ανακοινώσεων από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, με σφοδρές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σημειώθηκε την επομένη της προεκλογικής του ομιλίας στο κλειστό γυμναστήριο της Παραλίας. Ειδικότερα, ανακοινώσεις έβγαλαν για τον Αλέξη Τσίπρα και το περιεχόμενο της ομιλίας του στην Καλαμάτα η πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Νατάσσα Κυριακοπούλου, οι πολιτευτές της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς και ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χρονάς…

Ειδικότερα, σε γραπτή ανακοίνωση της Νατάσσας Κυριακοπούλου σημειώνονται τα εξής: “«Διολίσθηση» είναι η λέξη, που χαρακτηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομιλία του κου Τσίπρα στην Καλαμάτα, αφού ο ίδιος δεν μπόρεσε να πείσει ούτε το μικρό ακροατήριό του για το θετικό του έργο στη διάρκεια των 4,5 ετών που βρίσκεται στην Πρωθυπουργία της Χώρας.
Ο σύντομος απολογισμός της κυβερνητικής του θητείας περιορίστηκε σε επιθέσεις κατά της Νέας Δημοκρατίας και σε ύβρεις κατά του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη. Και φυσικά δεν μπόρεσε να κρύψει πόσο μειονεκτικά αισθάνεται απέναντι στο μεγαλείο του πρώην Πρωθυπουργού, του συντοπίτη μας Αντώνη Σαμαρά.
Το υβριστικό παραλήρημα του κ. Τσίπρα δεν έχει προηγούμενο. Όσο ο χρόνος του τελειώνει, τόσο ο ίδιος κι η κυβέρνησή του θα γίνονται πιο χυδαίοι και πιο επικίνδυνοι. Η Νέα Δημοκρατία διαβεβαιώνει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ότι η περίοδος του ψεύδους, του διχασμού και της τοξικότητας που σημάδεψε την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει μαζί του.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΝΔ
ΝΑΤΑΣΣΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ”

Ο πολιτευτής της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης, σε ανακοίνωσή του με τίτλο “Ομιλία Τσίπρα στην Καλαμάτα: Ψεύτης απέναντι στους Μεσσήνιους και κομπλεξικός απέναντι στον Σαμαρά” υποστηρίζει τα εξής: “Για άλλη μια φορά και με την ομιλία του στην Καλαμάτα ο κ. Τσίπρας απέδειξε πόσο αθεράπευτα ψεύτης αλλά και πόσο βαθιά κομπλεξικός είναι.
Σε ένα μικρό γήπεδο μπάσκετ, όπου μετά δυσκολίας κατάφερε να γεμίσει το μισό με τη βοήθεια μεταφερόμενων κλακαδόρων και από τους γύρω νομούς, προσπάθησε να στήσει μια προεκλογική φιέστα και με τα ανερυθρίαστα ψέματά του να καλύψει αυτό που φωνάζει όλη η κοινωνία: ότι είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης.
Φυσικά δεν τόλμησε να ψελλίσει ούτε μια συγνώμη για τη μεσαία τάξη που τσάκισε, καθώς και για τους φτωχούς που έκανε φτωχότερους. Αντί να απολογείται για το δώρο των 100εκ που έκανε στους εφοπλιστές τα οποία θα πάρει πίσω από τη μείωση του αφορολόγητου που θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2020, επαίρεται για τα επιδόματα αναξιοπρέπειας που μοιράζει. Αντί να απολογείται για τους πεντακόσιους χιλιάδες νέους που έστειλε μετανάστες στο εξωτερικό, επαίρεται ότι πετσόκοψε μόνο 17 φορές τις συντάξεις και όχι παραπάνω. Αντί να απολογείται για τον Πετσίτη, τον Πολάκη, τον Παπά, τις μεθοδεύσεις με τον κ. Καλογρίτσα και τα βοσκοτόπια, τους καλύπτει και τους επαινεί γιατί επί της ουσίας αντικατοπτρίζουν τον πραγματικό του εαυτό.
Φυσικά δεν τόλμησε να πεί ούτε μια λέξη για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών και τις αρνητικές συνέπειές της που ήδη βιώνουμε. Αντίθετα με τα κυνικά ψέματά του, θέλησε εμμέσως να μου απαντήσει από το βήμα της ομιλίας του, που τον κατηγόρησα ότι 4 χρόνια δεν έκανε τίποτα για τη Μεσσηνία. Όπως είπε λοιπόν, μετά από 4 χρόνια που είναι Πρωθυπουργός γενικά και αόριστα αύξησε δήθεν τα κονδύλια για τη Μεσσηνία αλλά δεν ανέφερε ούτε ένα έργο, ούτε μισό δρόμο που έφτιαξε. Είπε επίσης ότι ΘΑ δημοπρατήσει το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα, ΘΑ δημοπρατήσει το δρόμο Καλαμάτα-ΡιζόμυλοςΠύλος-Μεθώνη και ΘΑ δημοπρατήσει τα αρδευτικά δίκτυα για το Φιλιατρινό Φράγμα. Τουλάχιστον μετά από 4 χρόνια έμαθε ο κ. Τσίπρας ότι το Φιλιατρινό Φράγμα έχει κατασκευαστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση Σαμαρά από το 2014, γιατί πέρυσι στην Τρίπολη προφανώς αυταπατημένος είχε εξαγγείλει την κατασκευή του. Αυτό που ξέχασε να μάθει όμως ο κ. Τσίπρας είναι ότι όλα τα παραπάνω έργα που ΘΑ δημοπρατήσει, θα τα απολάμβαναν ήδη οι Μεσσήνιοι και όχι μόνο, αν δεν είχε ρίξει την προηγούμενη Κυβέρνηση Σαμαρά.
Πέρα όμως, από το πόσο ψεύτης είναι ο κ. Τσίπρας απέναντι στους Μεσσήνιους, μας έδειξε για άλλη μια φορά πόσο βαθιά κομπλεξικός είναι απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά. Κατηγόρησε τον συντοπίτη μας πρ. Πρωθυπουργό ότι 2,5 χρόνια που κυβέρνησε δεν έβαλε ένα λιθαράκι στη Μεσσηνία, ενώ η αλήθεια είναι ότι για το μόνο που θα μπορούσε να «μεμφθεί» τον πρ. Πρωθυπουργό είναι ότι «σκανδαλωδώς» έκανε μέσα σε 2,5 χρόνια πολλά έργα για τη Μεσσηνία σε σχέση με άλλους Νομούς. Ο δρόμος Λεύκτρο-Τσακώνα-Καλαμάτα, συμπεριλαμβανομένου και της παράκαμψης της γέφυρας της Τσακώνας, ο περιμετρικός της Καλαμάτας, το Φιλιατρινό Φράγμα, η αναστήλωση της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Χριστιάνους, η αναστήλωση του Ανδρομονάστηρου, της Μονής Βουλκάνου, της Μονής της Βελανιδιάς, των Κάστρων Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, το στέγαστρο στα Ανάκτορα του Νέστορα, το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων στην Πύλο, είναι μερικά από τα έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έκανε ο πρώην Πρωθυπουργός στη Μεσσηνία και για να τα απαριθμήστε όλα κ. Τσίπρα θα χρειαστεί να εργαστείτε όσο δεν εργαστήκατε ποτέ στη ζωή σας γιατί θα σας πάρει πάνω από... 17 ώρες.
Βέβαια το κόμπλεξ του κ. Τσίπρα απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά δεν προκύπτει μόνο από την ανυπαρξία έργου στη Μεσσηνία του πρώτου απέναντι στον οργασμό έργων του δεύτερου, ούτε από τη χαώδη διαφορά που έχουν σε επίπεδο παιδείας, μόρφωσης και κουλτούρας. Προκύπτει γιατί ο Αντώνης Σαμαράς κυβέρνησε με την ΑΛΗΘΕΙΑ παραδίδοντας τη Χώρα σε καλύτερη κατάσταση από ότι την βρήκε και παγίωσε στην κοινωνία την ιδεολογία του ως κυρίαρχη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την εξουσία με ψέματα, εξαπάτησε τον λαό και έγινε ο ολετήρας της Αριστεράς αφού η κοινωνία πλέον φωνάζει ένα σύνθημα: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Το ευτύχημα για τους Μεσσήνιους και όλους τους Έλληνες είναι ότι οι εκλογές πλησιάζουν και η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και του αυριανού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σύντομα θα επιστρέψει τη Χώρα στην κανονικότητα, το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων, θα φτιάξει τις προϋποθέσεις για να επιστρέψουν οι νέοι στη Χώρα τους και η διακυβέρνηση σας κ. Τσίπρα θα μείνει στην Ιστορία ως η πιο μαύρη σελίδα για την Ελλάδα.
Μίλτος Π. Χρυσομάλλης
Δρ, Πολιτικός Μηχανικός
Πολιτευτής ΝΔ Ν. Μεσσηνίας”

Ο πολιτευτής της Ν.Δ. και ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος, Περικλής Μαντάς, σε δική του ανακοίνωση τονίζει με τίτλο: “Αγαπά ο Θεός τον ψεύτη, αγαπά και τον νοικοκύρη” - “Η απάντηση στο χθεσινό παραλήρημα του κ. Τσίπρα είναι η σκληρή πραγματικότητα που αφήνει πίσω του. Εγκλωβισμένος πολιτικά στην ανυπαρξία έργου στην περιοχή μας, αναλώθηκε για άλλη μια φορά στα ίδια και στα ίδια, που εδώ και χρόνια τάζει για τη Μεσσηνία.
Ήρθε στη φιλόξενη Καλαμάτα, ως δήθεν λαοφιλής πρωθυπουργός, κι επιστράτευσε μέχρι κι ανιχνευτές μετάλλων - ίσως και λίστα πολιτικών φρονημάτων - για να μιλήσει σε ένα κλειστό γήπεδο λίγων εκατοντάδων θέσεων, ενώ το μόνο που χρειαζόταν ήταν μόνο ένας ανιχνευτής ψεύδους. Αλαζονικός, διχαστικός, αμετροεπής προσπάθησε να αναδείξει το αυτονόητο ως επίτευγμα και τις αυταπάτες του ως κατακτήσεις.
Όσον αφορά την αγωνιώδη προσπάθειά του να στοχοποιήσει τον Πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά του απαντάμε απλά και ξεκάθαρα: “αγαπά ο Θεός τον ψεύτη, αγαπά και τον νοικοκύρη”.
Υ.Γ. Το μόνο που έχει μείνει να μας θυμίζει την ανεκδιήγητη παρουσία του κ. Τσίπρα στην Καλαμάτα, είναι οι αφίσες του, που έχουν κατακλύσει την πόλη. Φαντάζομαι ότι οι συμμετέχοντες στη χθεσινή παρωδία θα τις κατεβάσουν. Εκτός κι αν έφυγαν με τα λεωφορεία που τους έφεραν από χθες το βράδυ.
Περικλής Μαντάς
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτευτής Ν.Δ. Ν. Μεσσηνίας”.

Τέλος ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χρονάς τονίζει σε ανακοίνωση με τίτλο “«Ψέματα, διχασμός και δηλητήριο η ομιλία Τσίπρα στην Καλαμάτα» - «Χθες, είχαμε την δυσάρεστη ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον Πρωθυπουργό σε ένα πρώτης τάξεως υβριστικό παραλήρημα, σε ένα παραλήρημα προπαγάνδας, ψεμάτων και διχασμού.
Στην ομιλία του στους Μεσσήνιους ήταν όχι μόνο προσβλητικός απέναντι στους πολίτες, αλλά και σε πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει την Πατρίδα με υψηλό αίσθημα πατριωτικού καθήκοντος.
Όσο ο κ. Τσίπρας μετράει αντίστροφα τις ημέρες του στο Μέγαρο Μαξίμου, τόσο θα διολισθαίνει στον κατήφορο της τοξικότητας και θα ψαρεύει στα θολά νερά του διχασμού.

Ο περήφανος λαός της Μεσσηνίας θα δώσει την απάντησή του πολύ σύντομα!».