Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 11:25

Την ανάγκη συνεργασίας Δήμου-τοπικών συμβουλίων επανέλαβε η Μ. Οικονομάκου

Περιοδεία σε Θουρία, Γαρδίκι, Πολιανή και Μικρομάνη πραγματοποίησε η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας, Μαρία Οικονομάκου, στο πλαίσιο της προεκλογικής δραστηριότητάς της, συνοδευόμενη από στελέχη του συνδυασμού της, «Καλαμάτα Ξεκινάμε»...

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του συνδυασμού, «η κα Οικονομάκου συνομίλησε με κατοίκους των περιοχών, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία εξέφρασαν τα παράπονά τους για το ενδιαφέρον του Δήμου και την αίσθησή τους ότι αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας σε σχέση με τους συνδημότες τους στο κέντρο της πόλης. Ανέδειξαν θέματα υποδομών και ασφάλειας, ενώ περαιτέρω κατέδειξαν αναπτυξιακές προτάσεις για τις περιοχές τους".

Από την πλευρά της, η υποψήφια δήμαρχος "υπενθύμισε την προγραμματική της δέσμευση για ισότιμη ανάπτυξη όλων των περιοχών του καλλικρατικού Δήμου, με έντονη συνεργασία και από κοινού σχεδιασμό με τα Τοπικά Συμβούλια, τα οποία και θα έχουν αναβαθμισμένο ρόλο και λόγο στη δική της Δημαρχοντία.

Περαιτέρω ανέπτυξε τη φιλοσοφία του συνδυασμού της για τη βελτίωση των υποδομών και της οδοποιίας, την εφαρμογή ενός αναπτυξιακού σχεδίου που θα τονώσει την αγροτική οικονομία και την τουριστική επισκεψιμότητα μέσω της ανάδειξης των πόλων έλξης των περιοχών αυτών, όπως είναι η Αρχαία Θουρία, καθώς και την άμεση εξεύρεση λύσεων σε συνεργασία με την Αστυνομία για την αντιμετώπιση της αυξημένης εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή».