Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 16:01

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η επιλογή που έχουν να κάνουν οι ψηφοφόροι

Στέλιος Σπυρόπουλος, Γιούλα Ζαχαροπούλου, Πέτρος Κωνσταντινέας, Αλέξης Χαρίτσης, Γιώτα Κοζομπόλη, Νίκος Πατσαρίνος, Αγγελική Κελεπούρη Στέλιος Σπυρόπουλος, Γιούλα Ζαχαροπούλου, Πέτρος Κωνσταντινέας, Αλέξης Χαρίτσης, Γιώτα Κοζομπόλη, Νίκος Πατσαρίνος, Αγγελική Κελεπούρη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  
Με εκείνους που έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια και την κρίση, κρατώντας την κοινωνία όρθια ή με εκείνους που χρεοκόπησαν και λεηλάτησαν την πατρίδα μας; Αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι ψηφοφόροι με τη ψήφο τους στις 7 Ιουλίου, τόνισε η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Μαρία Βεργινάδη, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι για την παρουσίαση των εφτά υποψήφιων βουλευτών του κόμματος στη Μεσσηνία, της Γιούλας Ζαχαροπούλου, της Αγγελικής Κελεπούρη, της Γιώτας Κοζομπόλη, του Πέτρου Κωνσταντινέα, του Νίκου Πατσαρίνου, του Στέλιου Σπυρόπουλου και του Αλέξη Χαρίτση…

Τα διλήμματα των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 διαφέρουν πολύ από τα αντίστοιχα των ευρωεκλογών του Μάη, τόνισε η Μαρία Βεργινάδη και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι “τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας και τη ζωή της επόμενης γενιάς. Αποφασίζουμε αν η χώρα συνεχίσει στο δρόμο της ανάκαμψης, της ανάπτυξης με δικαιοσύνη και με δικαιώματα για όλους ή αν θα γυρίσουμε πίσω στα χρόνια της χρεοκοπίας, του αυταρχισμού, της διαπλοκής και της παρακμής”.

Πρόσθεσε η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο λαός θα αποφασίσει τελικά με ποιο πρόγραμμα και με ποια κυβέρνηση θα πορευτεί την επόμενη τετραετία, “τη σημερινή που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και την κρίση με την κοινωνία όρθια ή με εκείνους που χρεοκόπησαν και λεηλάτησαν την πατρίδα μας εφαρμόζοντας τις συνταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου”.

Τέλος, η Μαρία Βεργινάδη ανήγγειλε δύο πολιτικές εκδηλώσεις που πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν η πρώτη τη Δευτέρα 24 Ιούνη με θέμα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ η δεύτερη εκδήλωση προγραμματίζεται να γίνει την Τετάρτη 26 Ιούνη και να είναι η κεντρική πολιτική εκδήλωση με τη συμμετοχή των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία η Μαρία Βεργινάδη ανέφερε τα εξής:

 

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΟΥΛΑ (ΓΕΩΡΓΙΑ)

Η Γιούλα Ζαχαροπούλου γεννήθηκε και κατοικεί στους Γαργαλιάνους. Είναι υπάλληλος ΔΕΔΔΗΕ, στα Φιλιατρά. Ήταν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος δύο φορές. Διετέλεσε Πρόεδρος για οκτώ χρόνια και Γραμματέας του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Έχει συνεργαστεί με πλήθος Συλλόγων, ως σκηνοθέτης-ηθοποιός και συμμετέχει στους Συλλόγους: «Τριφυλιακό Θέατρο», «Πυρσός Φιλιατρών», Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων.

 

ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης, όπου κατοικεί μόνιμα και δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 1982. Είναι αρχιτέκτων μηχανικός. Έχει διαχρονική ενασχόληση με τα κοινά, εκλεγμένη στο ΔΣ του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ). Ιδιαίτερη παρουσία έχει στα πολιτιστικά δρώμενα της Μάνης, με συμμετοχή σε πολιτιστικούς συλλόγους και δράσεις. Με προσωπικές παρεμβάσεις διεκδίκησε και κατοχύρωσε την τοπική οικιστική αισθητική και την πέτρα, ως υλικού ταυτότητας της Μάνης και της τοπικής οικονομίας.

Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Μηνά Ορφανό και έχουν αποκτήσει δύο τέκνα, τον Νίκο και την Παναγιώτα.

 

ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ – ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Δικηγόρος

Γεννήθηκε στον Κάμπο Αβίας το 1958

Σπούδασε Nομική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Περιφερειακή σύμβουλος Περιφέρειας Πελοποννήσου το 2014.

Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2019

Κατά τη διάρκεια της βουλευτικής  της θητείας συμμετείχε στις Επιτροπές :

  • Θεσμών και Διαφάνειας, Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Δεοντολογίας και Κανονισμού της Βουλής
  • Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Σωφρονιστικό Σύστημα.
  • Ειδική Εισηγήτρια της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος
  • Μέλος του Προεδρείου της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των δανείων των Κομμάτων και των ΜΜΕ
  • Μέλος του Προεδρείου των επιτροπών προκαταρκτικής εξέτασης α) για τον Γ. Παπαντωνίου και β) για τη Novartis

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ (το γένος Χαραλαμπάκη)

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 11/2/1978. Κατάγεται από την Μάνη.

Είναι Αρτοποιός. Απόφοιτος Σχολής ΟΑΕΔ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας από το 2013 έως το 2015 και μέλος της ομοσπονδίας αρτοποιών Ελλάδας.

Μέλος του βιομηχανικού επιμελητηρίου Μεσσηνίας από το 2012.

Διαιτητής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (1996-2012) και διεθνής διαιτητής FIFA (2012). Ενεργό μέλος του συλλόγου δρομέων υγείας Μεσσηνίας (ΣΔΥΜ). Εξελέγη Βουλευτής Μεσσηνίας για πρώτη φορά την ΙΣΤ' Κοινοβουλευτική Περίοδο (25.01.2015-28.8.2018). Επανεξελέγη για δεύτερη φορά την ΙΖ' Κοινοβουλευτική Περίοδο (20.09.2015-11.06.2019). Κατά την κοινοβουλευτική του θητεία υπήρξε μέλος των επιτροπών: Μορφωτικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Οδικής Ασφάλειας και Ελληνισμού της Διασποράς

 

ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο Νίκος Πατσαρίνος είναι πολιτικός μηχανικός Α.Π.Θ. με μακρά θητεία στην αυτοδιοίκηση ως υπηρεσιακό και αυτοδιοικητικό στέλεχος.

Συγκεκριμένα έχει διατελέσει:

Υπηρεσιακό στέλεχος στο Δήμο Καλαμάτας επί 35 έτη με απασχόληση σε όλα τα τμήματα των Τεχνικών Υπηρεσιών και των Διευθύνσεων Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Καθαριότητας υπό την ιδιότητα του προϊσταμένου.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.).

Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την περίοδο 2014 - 2019.

Περιφερειακός σύμβουλος επί 7 έτη, 2012 - 2019.

Νομαρχιακός σύμβουλος επί 4 έτη, 2006 - 2010.

Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ Ν. Μεσσηνίας.

Πρόεδρος της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΕΜΔΥΔΑΣ) Ν. Μεσσηνίας.

Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας.

Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας.

Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας το 2012.

Γεννήθηκε και κατοικεί στην Καλαμάτα, είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ρακιντζή και έχει δύο κόρες, την Ελένη και την Κέλλυ.

 

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο Στέλιος Σπυρόπουλος γεννήθηκε το 1983. Αποφοίτησε από το Λύκειο Πύλου το 2000 και εισήχθη στο ΑΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα της Φωτογραφίας. Από νεαρή ηλικία εργάζεται στο τομέα της φωτογραφίας και των διαφημιστικών παραγωγών. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και εκδόσεις για την αρχαιολογία καθώς και σε σημαντικούς εκδοτικούς οίκους της Ευρώπης. Μέσω του μαθητικού κινήματος οργανώθηκε στην Νεολαία του Συνασπισμού όπου και εκλέχτηκε στο Κεντρικό της Συμβούλιο για 2 θητείες. Από το 2011 ζεί μόνιμα στην Πύλο.

 

ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

O Αλέξης Χαρίτσης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1977. Ανέλαβε Υπουργός Εσωτερικών στις 29 Αυγούστου του 2018. Προηγουμένως διετέλεσε (α) Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιος για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, για θέματα βιομηχανίας και για την Αναπτυξιακή Στρατηγική, (β) Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και (γ) Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, με ειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, και στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέματα ενέργειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2013.