Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 18:19

Η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Αβία πλήττει την εικόνα και της Καλαμάτας

Η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Αβία πλήττει την εικόνα και της Καλαμάτας

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Στην εξαιρετικά κακή κατάσταση που επικρατεί στον γειτονικό Δήμο Δυτικής Μάνης και ειδικότερα στην παραλιακή περιοχή της Αβίας, με τα αμάζευτα σκουπίδια, αναφέρθηκαν το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης και στη συνέχεια ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τονίζοντας και οι δύο ότι η κατάσταση αυτή πλήττει την εικόνα της ίδιας της μεσσηνιακής πρωτεύουσας αφού είτε οι κάτοικοι είτε οι επισκέπτες θεωρούν την περιοχή αυτή ως τμήμα της…

Ο Μανώλης Μάκαρης θέτοντας το ζήτημα διερωτήθηκε εάν υπάρχει τρόπος ώστε να βοηθήσει ο Δήμος Καλαμάτας το γειτονικό Δήμο για να μην υπάρχει η συγκεκριμένη εικόνα και κατάσταση στην Αβία. 

Ο δήμαρχος και νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, συμφώνησε ότι η εικόνα με τα σκουπίδια στην Αβία πλήττει την ίδια την Καλαμάτα, πρόσθεσε όμως ότι ανάλογη κατάσταση αντιμετωπίζουν πολλές άλλες περιοχές στην Πελοπόννησο. Μάλιστα την ώρα που μιλούσε τον καλούσε στο τηλέφωνο ο δήμαρχος από το Πόρτο Χέλι, προκειμένου να του ζητήσει βοήθεια. Ο κ. Νίκας τόνισε ότι η μόνη λύση είναι τρέξει ταχύτατα το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με τη Σύμπραξη του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό Τομέα. 

Στ.Μ.