Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 15:32

Έμμεσες αιχμές Μάκαρη για Κοσμόπουλο

“ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ” 
Θετικά λόγια για το νέο δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, έκανε κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής του συνδυασμού “Ανοιχτή Πόλη - Ενεργοί Πολίτες Καλαμάτας”, ενώ αναφορές έκανε και για τον νέο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Κοσμόπουλο, οι οποίες όμως μπορούν να θεωρηθούν και ως έμμεσες αιχμές…

Ειδικότερα για τον Θανάση Βασιλόπουλο ο Μανώλης Μάκαρης σημείωσε δύο τουλάχιστον φορές ότι έχει δείξει τη διάθεση να συνεργαστεί ισότιμα με άλλες παρατάξεις. Αντίθετα όμως για τον Βασίλη Κοσμόπουλο σχολίασε: “Χαιρόμαστε πραγματικά που βλέπουμε άλλες παρατάξεις να αναφέρουν θέματα τα οποία εμείς έχουμε αναδείξει. Και θα σας πω για την παράταξη του κ. Κοσμόπουλου. Χαιρόμαστε που ανακάλυψε τη Μαραθόλακα, την απλή αναλογική, το 5G”. Πρόσθεσε δε ότι “όταν έχουμε θετικές απόψεις, από όποιον συνδυασμό και αν προέρχονται αυτές, εμείς επικροτούμε”. 

Επίσης ο κ. Μάκαρης σχολίασε ότι υποψήφιος δήμαρχος, τον οποίο δεν κατονόμασε, προεκλογικά δεν πήρε θέση για την απλή αναλογική και τον Κλεισθένη, ενώ μετεκλογικά, αφού οι ψηφοφόροι τον κατέταξαν στην αντιπολίτευση, εκφράζει άποψη για το θέμα αυτό. 

Αναφερόμενος γενικότερα στο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών ο κ. Μάκαρης είπε ότι περίμενε καλύτερο ποσοστό για το συνδυασμό του ωστόσο σχολίασε ότι “δεχόμαστε το αποτέλεσμα, δεν λέμε ότι κάποιοι άλλοι φταίνε. Ίσως κ η κύρια ευθύνη μας ήταν ότι δεν είχαμε καλό επικοινωνιακό επιτελείο, το οποίο θα μπορούσε να προβάλλει το καλό έργο που είχαμε κάνει. Και δεν είχαμε γιατί δεν είχαμε το τεράστιο μπάτζετ που είχαν οι υπόλοιποι συνδυασμοί με καθημερινές καταχωρήσεις πέρα από τις διαφημίσεις. Υπήρχε τηλεοπτικός σταθμός που δεν είχε δείξει καθόλου τη δική μας προεκλογική δραστηριότητα, ενώ αντίθετα σε όλους τους άλλους υπήρχε μια τέτοια παρουσία. Όλα αυτά συνέτειναν στο να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα. Εμείς όμως είμαστε δημοτική παράταξη που έχει παρόν παρελθόν και μέλλον”.

Τέλος ο κ. Μάκαρης έκανε και το εξής σχόλιο για τις εκλογές: “Υπήρχε μια μεγάλη πολυδιάσπαση της ψήφους του καλαματιανού λαού. Υπήρχαν πάρα πολλοί υποψήφιοι, πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Και εδώ να πούμε ότι μακάρι όλοι αυτοί οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι να ενεργοποιηθούν και στο καινούργιο Δημοτικό Συμβούλιο, ακόμη και αυτοί που δεν βγήκαν, αλλά δεν το πιστεύω. Πάρα πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι βάλανε για άλλους λόγους, για τους οποίους πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους. Όχι από καθαρό ενδιαφέρον για την Τοπική Αυτοδιοίκηση”.

Στ.Μ.