Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 02:59

Στο υπουργείο έστειλε ο Δήμος τη μελέτη για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του προλιμένα

Φωτό από τον ιστότοπο" φωτοΣοφίες" Φωτό από τον ιστότοπο" φωτοΣοφίες"

ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ 
ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Έφυγε χθες για το υπουργείο Ναυτιλίας η μελέτη για την ανάπλαση του χερσαίου χώρου του προλιμένα, από το «Πανελλήνιον» μέχρι την οδό Λεωνίδου. Εφόσον η μελέτη εγκριθεί, ο Δήμος θα απευθυνθεί αμέσως στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, που υλοποιεί πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων, και θα διεκδικήσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Στη δημοτική αρχή υπάρχει βεβαιότητα ότι η μελέτη θα εγκριθεί γρήγορα και αμέσως μετά θα εγκριθεί και η χρηματοδότηση. Η μελέτη, που αποτελεί ένα τμήμα της ευρύτερης μελέτης ανάπλασης της παραλιακής ζώνης, ολοκληρώθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο του Γιώργου Κυριακόπουλου και της Ντονατέλλα Κυριακοπούλου και προβλέπει ήπιες παρεμβάσεις, όπως τακτοποίηση του πρασίνου, πλατεία, συντριβάνι, ξύλινο καθιστικό μπροστά στη θάλασσα κ.ά.
Επιπλέον, το ίδιο γραφείο εκπόνησε μελέτη για την ανάπλαση του προαυλίου της εκκλησίας της Ανάστασης και του παραθαλάσσιου χώρου απέναντι από το ναό.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, οι δύο μελέτες θα πάνε πακέτο και ο συνολικός τους προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου.
Ο κ. Νίκας τόνισε ότι η κατάσταση στη χερσαία ζώνη του προλιμένα είναι θλιβερή και η δημοτική του αρχή κάνει μεγάλη προσπάθεια για να τη συμμορφώσει, αν και σημείωσε ότι την αρμοδιότητα δεν την έχει ο Δήμος, αλλά το Λιμενικό Ταμείο, με το οποίο η δημοτική αρχή επιδιώκει να έχει την καλύτερη συνεργασία. Εξάλλου, ο δήμαρχος σημείωσε ότι το έργο της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης θα διασφαλίσει ότι η ακτογραμμή του προλιμένα δεν πρόκειται να πειραχτεί, να τσιμεντοποιηθεί κ.λπ.
Στ.Μ.