Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 20:32

Το ΚΚΕ στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας για τα προβλήματα των αστυνομικών

Το ΚΚΕ στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας για τα προβλήματα των αστυνομικών

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
«Για το ΚΚΕ ο ρόλος της αστυνομίας είναι στην πάταξη του εγκλήματος και όχι στην καταστολή των κινητοποιήσεων». Αυτό ανέφεραν εκπρόσωποι του κόμματος που επισκέφθηκαν σήμερα την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και συζήτησαν με τον αστυνομικό διευθυντή, άλλα στελέχη και συνδικαλιστές, για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί. Η Ν.Ε. τονίζει ότι συμπαραστέκεται αμέριστα στους αστυνομικούς όσον αφορά τα εργασιακά τους προβλήματα.

Το ΚΚΕ εκπροσώπησαν ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας Δημήτρης Οικονομάκος, το μέλος της Ν.Ε. Νίκος Διασάκος και ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς. Συζήτησαν με τον αστυνομικό διευθυντή, Ταξίαρχο Βασίλη Γεωργόπουλο, άλλα στελέχη και εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Ν.Ε. του ΚΚΕ, «οι συζητήσεις ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και αποκαλυπτικές για τις ποικίλες δυσκολίες που βιώνουν σήμερα οι αστυνομικοί. Τέθηκαν τα ζητήματα της εγκληματικότητας, της ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης για τη πάταξη του εγκλήματος, της μείωσης των μισθών, των εργασιακών σχέσεων-ωραρίων, το ζήτημα των κρατητηρίων, αλλά και της μετακίνησης αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο κράτησης μεταναστών στη Κόρινθο. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε την αμέριστη συμπαράστασή της σε όλα τα εργασιακά (που είναι πολλά) προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και την αυτονόητη αντίθεσή της σε οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση μισθών των αστυνομικών. Για το ΚΚΕ ο ρόλος της αστυνομίας είναι στη πάταξη του εγκλήματος και όχι στην καταστολή των κινητοποιήσεων. Επίσης, τονίστηκε η απαράδεκτη κατάσταση με τα κρατητήρια (πάνω από 2 μήνες μένουν εκεί υπεράριθμοι προφυλακιστέοι κ.ά.) που έχουν μετατραπεί ουσιαστικά σε φυλακές με πολλές συνέπειες για τους κρατούμενους και τους αστυνομικούς. Εκτός όλων αυτών, δεκάδες αστυνομικοί ταλαιπωρούνται καθημερινά για να πάνε στο κέντρο κράτησης στην Κόρινθο όπου δεν τους δίνονται ούτε τα χρήματα που προβλέπονται και δεν τηρούνται ούτε οι κανονισμοί για τη μεταφορά σε άλλα μέρη. Το ΚΚΕ θα πάρει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των θεμάτων που αφορούν τους αστυνομικούς και τους άλλους εργαζόμενους».