Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 07:27

Όχι στο άνοιγμα της Τσακώνας χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες λέει ο δήμαρχος Καλαμάτας

Όχι στο άνοιγμα της Τσακώνας χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες λέει ο δήμαρχος Καλαμάτας

ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ
Απορρίπτει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, την πρόταση να ανοίξουν οι φορείς και οι πολιτικοί παράγοντες του Νομού το δρόμο στο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα και να τον παραδώσουν οι ίδιοι στην κυκλοφορία. Όπως τόνισε, σε περίπτωση ατυχήματος την ποινική ευθύνη θα έχουν αυτοί που άνοιξαν το δρόμο.

«Προφανώς και δεν προκρίνουμε την πρόταση να σπάσουμε τα λουκέτα και να ανοίξουμε τις πόρτες, γιατί μπορεί να έχουμε ατυχήματα και κάποιοι θα πληρώσουν το κόστος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
Όπως σημείωσε, το θέμα της έγκρισης της συμπληρωματικής σύμβασης για την παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης μεταλλικής γέφυρας στην Τσακώνα, θα επανεξεταστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο στις 30 Νοέμβρη, ύστερα από αίτηση ανάκλησης του ελληνικού δημοσίου. Ο κ. Νίκας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σε αυτή τη διαδικασία «θα πρυτανεύσει η λογική του δημοσίου συμφέροντος» και οι ελεγκτές θα εγκρίνουν τη συμπληρωματική σύμβαση, οπότε μετά θα είναι θέμα λίγων ημερών να ανοίξει ο δρόμος και να δοθεί στην κυκλοφορία.
Έτσι λοιπόν ο δήμαρχος συνέστησε στον κόσμο υπομονή λίγων ημερών ακόμη.
Επίσης, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στο ρόλο του Τύπου, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικός για την ανάδειξη της σημασίας που έχει αυτό το θέμα. Δήλωσε μάλιστα ότι καθημερινά στέλνει στο γραφείο του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου τα πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων, ώστε να έχει εικόνα για το τι λέει η τοπική κοινωνία και πως είναι εδώ το κλίμα.
Στ.Μ.