Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 19:03

Έτοιμος ο πρώην Κοινωνικός Φορέας, στη στοά Λόντου, να υποδεχτεί τα Παιδικά Χωριά SOS

Ολοκληρώθηκαν, έστω με μεγάλη καθυστέρηση, οι εργασίες επισκευής στο κτίριο του πρώην Κοινωνικού Φορέα Καλαμάτας, στη στοά Λόντου, το οποίο έχει παραχωρηθεί από το Δήμο στα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας, για τη στέγαση του Κέντρου ΣΤήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας. Το κτίριο επισκέφθηκαν σήμερα ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο και τις εκπροσώπους των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας…

Ο Δήμος Καλαμάτας σε σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνει: “Σε ένα νέο, φιλόξενο χώρο στην καρδιά της Καλαμάτας, αναμένεται να εγκατασταθούν οι δράσεις του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS. Πρόκειται για ακίνητο του Δήμου, που έχει παραχωρηθεί στα Παιδικά Χωριά SOS χωρίς αντάλλαγμα και για χρονικό διάστημα 20 ετών και το οποίο βρίσκεται στην πάροδο της οδού Αναγνωσταρά (στοά Λόντου). Στο εν λόγω κτήριο στεγάζονταν παλαιότερα οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Παιδείας.

Το ανακαινισμένο κτήριο επισκέφτηκε σήμερα, Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, όπου και είχε ενημέρωση από τις υπεύθυνες της Δομής.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος θα αναπτύξουν εκεί δράσεις του Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Καλαμάτας, καθώς και δραστηριότητες γνωσιακής υποστήριξης και ομάδων παιδιών, με σκοπό τη στήριξη του παιδιού και της οικογένειας. Άλλωστε, η πρόληψη σ' αυτή τη δύσκολη εποχή είναι καίριος παράγοντας, ώστε τα παιδιά να μεγαλώνουν στο βιολογικό τους περιβάλλον και να αποτρέπεται η διάλυση της οικογένειας”.