Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 11:06

Διαλύονται οι εργολαβίες για το δρόμο Άνω-Κάτω Βέργα!

Διαλύονται οι εργολαβίες για το δρόμο Άνω-Κάτω Βέργα!

Νέο σοβαρό πλήγμα κατά της προοπτικής της Βέργας Καλαμάτας  ανακοινώθηκε χθες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανακοίνωσε, μετά από σχετική ερώτηση του επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλη Τζαμουράνη, ότι διαλύονται οι δύο εργολαβίες του δρόμου Άνω-Κάτω Βέργας. Ο δήμαρχος απέφυγε να αναφερθεί στο τι έφταιξε και ήρθε αυτή η νέα αρνητική εξέλιξη για τη Βέργα, δεύτερο πλήγμα μετά μη έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης από το Συμβούλιο της Επικρατείας…

Για το δρόμο Άνω-Κάτω Βέργας υπήρχαν δύο εργολαβίες, η μία της Περιφέρειας για το τμήμα στο κάτω χωριό και η δεύτερη του Δήμου, στο πάνω χωριό. Ο Βασίλης Τζαμουράνης, με ερώτησή του κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησε ενημέρωση, τι φταίει και τα έργα δεν προχωρούν και τι ακριβώς συμβαίνει με ανακοίνωση που έκανε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τις προηγούμενες ημέρες, για νέα μελέτη που πρέπει να γίνει.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι διαλύονται και οι δύο εργολαβίες, δεν ήταν όμως ξεκάθαρος για το λόγο που συμβαίνει αυτό, παρά μόνο μίλησε γενικά για λάθη που είχαν γίνει στο παρελθόν, εννοώντας μάλλον την περίοδο πριν γίνει εκείνος δήμαρχος. Μάλιστα ο δήμαρχος ανέφερε ότι θα γίνει νέα ενιαία μελέτη και για τα δύο τμήματα “όμως αυτή τη φορά να πατάει (ο δρόμος) επί εδάφους, να είναι συγκεκριμένη μελέτη, σωστή χωρίς προβλήματα, να μην έχει προβλήματα. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο, εμείς προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα, δεν είναι σκοπός να επιρρίψουμε ευθύνες ποιος φταίει”. 

Σε ό,τι αφορά το τμήμα του δρόμου που θα έφτιαχνε ο Δήμος ο δήμαρχος τόνισε ότι ήταν ενταγμενο στο ΕΣΠΑ με 800.000 ευρώ όμως χρειαζόταν συμπληρωματική σύμβαση με επιπλέον χρηματοδότηση, κάτι όμως που ο κ. Βασιλόπουλος υπογράμμισε ότι δεν μπορούσε να γίνει γιατί το ΕΣΠΑ, όπως σημείωσε, δεν μπορεί να δώσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω από την εγκεκριμένη χρηματοδότηση. 

Με τη διάλυση των δύο εργολαβιών, συνέχισε ο δήμαρχος, θα αναλάβει η Περιφέρεια και τα δύο τμήματα του δρόμου ως ένα με μία νέα εργολαβία, δεδομένου ότι προβλήματα έχει και η δική της εργολαβία. 

Αυτό που ανησυχεί όμως σοβαρά την περιοχή της Βέργας είναι το πότε θα γίνουν όλα αυτά, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή χρήματα στην Περιφέρεια γι’ αυτό το έργο δεν υπάρχουν. Είναι χαρακτηριστική άλλωστε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας τις προηγούμενες ημέρες ότι σε σύσκεψη που έγινε “εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, θα μπορέσει να εξεύρει πιστώσεις για την χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου, πιθανότατα εκτός ΕΣΠΑ, μέσω νέας προγραμματικής σύμβασης”.

Στ.Μ.