Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 12:14

Υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλο τον πληθυσμό ζήτησε ο Μητροπολίτης - “Οι αντιεμβολιαστές αυξάνονται και οργανώνονται”

Υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλο τον πληθυσμό ζήτησε ο Μητροπολίτης - “Οι αντιεμβολιαστές αυξάνονται και οργανώνονται”

Την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όλο τον πληθυσμό, από την ηλικία που θα θέσουν ως όριο οι επιστήμονες, ζήτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, σε συνέντευξή του, πριν από λίγο, στον Θάνο Σιαφάκα και το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι το αντιεμβολιαστικό κίνημα μεγαλώνει και οργανώνεται και ας αυξάνονται τα ποσοστά των εμβολιασμών. Όπως ανέφερε, στην κοινωνία, κατ’ επέκταση και στην Εκκλησία, “δυστυχώς” υπάρχει ένα κομμάτι με νοοτροπία από την εποχή του Μεσαίωνα. Αυτό το κομμάτι, συνέχισε ο Μητροπολίτης, το εκμεταλλεύονται κάποιοι για πολιτικούς σκοπούς. Προέβλεψε δε ότι σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις θα εμφανιστούν πολιτικοί σχηματισμοί που θα εκπροσωπούν αυτό το κομμάτι…

Σε ερώτηση του Θάνου Σιαφάκα για τους κληρικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί η απάντηση του Μητροπολίτη ήταν ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ομάδες αντί του οριζόντιου δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα. Σε άλλη ερώτηση  εάν οι αντιεμβολιαστές είναι ακροδεξιοί ο Μητροπολίτης υποστήριξε ότι είναι και ακροαριστεροί αντιεμβολιαστές και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι “οι αγανακτισμένοι του Συντάγματος έγιναν αντιεμβολιαστές”. 

Ο Μητροπολίτης απάντησε σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου και σχετικά με την επίσκεψη στην Ελλάδα και την Κύπρο του Πάπα Φραγκίσκου. Τόνισε ότι ήταν σημαντική η επίσκεψη αυτή και μπορεί να δώσει ώθηση στην αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων, όπως η μετανάστευση, η περιθωριοποίηση και άλλα. Τέλος ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας υπογράμμισε ότι ο διάλογος των Εκκλησιών πρέπει να συνεχιστεί πάντα με στόχο να οδηγήσει σε μια κοινή κατεύθυνση για τη δημιουργία και λειτουργία κοινωνικών μοντέλων που θα προτάσσουν τις κοινωνικές ανάγκες του ανθρώπου. 

Στ.Μ.