Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 15:52

Ο Δήμος Καλαμάτας παίρνει χρήματα που προορίζονταν για έργα για να πληρώσει τη ΔΕΗ

Ο Δήμος Καλαμάτας παίρνει χρήματα που προορίζονταν για έργα για να πληρώσει τη ΔΕΗ

Ο αρχικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός του Δήμου Καλαμάτας για το 2022 προέβλεπε ότι για το ηλεκτρικό ρεύμα για τον φωτισμό οδών, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων θα πλήρωνε ο Δήμος 150.000 ευρώ. Λίγο καιρό μετά την έγκριση του ο προϋπολογισμός αναθεωρήθηκε και το ποσό για τον φωτισμό οδών, πλατειών, κοινόχρηστων χώρων διπλασιάστηκε και έφτασε στις 300.000 ευρώ. Σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποφάσισε νέα ενίσχυση του συγκεκριμένου κωδικού του προϋπολογισμού, κατά 175.2000 ευρώ (άθροισμα 475.200 ευρώ). Τα χρήματα αυτά όμως τα στερούνται άλλοι κωδικοί του προϋπολογισμού, που αφορούν έργα και δράσεις του Δήμου…

Ο αντιδήμαρχος, Νίκος Μπασακίδης, σημείωσε πάντως ότι η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχει ανακοινώσει πως θα διαθέσει έκτακτη επιχορήγηση στους Δήμους της χώρας για την κάλυψη του αυξημένου ενεργειακού κόστους. Όπως είπε ο κ. Μπασακίδης, η έκτακτη αυτή χρηματοδότηση μόλις έρθει στο Δήμο θα διατεθεί στο σχετικό κωδικό του προϋπολογισμού και χρήματα που αντλήθηκαν από άλλους κωδικούς θα επιστρέψουν σε αυτούς. 

Ο σύμβουλος της παράταξης της Μαρίας Οικονομάκου, Λεωνίδας Λιάππας, τόνισε ότι επανειλημμένως έχει ζητήσει σε συζητήσεις σχετικών θεμάτων στην Οικονομική Επιτροπή να υπάρχει σφιχτή διαχείριση των οικονομικών από τη δημοτική αρχή, για την οποία διερωτήθηκε εάν γνωρίζει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση στην αγορά.

Τέλος σημειώνεται, όπως σχολιάστηκε στην Οικονομική Επιτροπή, ότι ενώ η δαπάνη του Δήμου για την κάλυψη των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος έχει μειωθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό μετά την αντικατάσταση των φωτιστικών της του Δήμουτμε σύγχρονης τεχνολογίας που καταναλώνουν τη μικρότερη ενέργεια, εντούτοις το ενεργειακό κόστος για το Δήμο είναι και πάλι πάρα πολύ υψηλό, λόγω της ενεργειακής κρίσης όμως.

Στ.Μ.