Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 15:48

Εφτά κάμερες για τον έλεγχο της κίνησης αλλά και της παραβατικότητας σε χωριά της Καλαμάτας

Εφτά κάμερες για τον έλεγχο της κίνησης αλλά και της παραβατικότητας σε χωριά της Καλαμάτας

Την έναρξη λειτουργίας σε χωριά της Καλαμάτας εφτά καμερών, που εποπτεύουν την κίνηση των οχημάτων στα οποία πιθανόν επιβαίνουν και άτομα που έχουν διαπράξει και παραβατικές-εγκληματικές ενέργειες, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, στο Δημαρχείο του πεζόδρομου της Αριστομένους…

Ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε σύσκεψη με τον υπουργό, ενώ μετά από αυτή σε δηλώσεις περιέγραψε ως πολύ σημαντική τη συμβολή του Τάκη Θεοδωρικάκου, από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών, για την υλοποίηση σημαντικών έργων μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” αλλά και για την κυβερνησιμότητα των Δήμων, με τις αλλαγές που έκανε στη νομοθεσία του “Κλεισθένη”. 

“Μας έδωσε τη δυνατότητα, μέσα από το νόμο του για την κυβερνησιμότητα να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και να υπάρχουμε ως Δήμος και ως Περιφέρεια”, υποστήριξε ο δήμαρχος Καλαμάτας για τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Επιπλέον είπε: “Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” το αναπτυξιακό πρόγραμμα που έδωσε τη δυνατότητα να υποβάλουμε ως Δήμος προτάσεις έργων 65.000.000 ευρώ. Έγιναν πολλές εντάξεις και προχωράμε να υλοποιήσουμε τα έργα με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών”. 


Θανάσης Βασιλόπουλος, Τάκης Θεοδωρικάκος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς 

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια στο Δήμο Καλαμάτας ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι “συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας είναι άριστη, μας συνδέει το ενιαίο συντονιστικό κέντρο, που λειτουργεί τους τελευταίους μήνες και τις τελευταίες ημέρες λειτουργούν οι πρώτες εφτά κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας που καταγρα΄φουν την κίνηση σε διάφορα σημεία που έχει υποδείξει η Αστυνομική Διεύθυνση μετά από μελέτη”. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε τη χαρά του “γιατί τα έργα που είχαμε προγραμματίσει από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” είναι σε πλήρη εξέλιξη και αντιμετωπίζουν μια σειρά ζητήματα που υπήρχαν στην πόλη της Καλαμάτας”. 

Σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας ο υπουργός είπε: “Η Καλαμάτα είναι μια πανέμορφη πόλη, συγκαταλέγεται στις 2-3 πόλεις της χώρας με την ισχυρότερη δυναμική. Η δουλειά μας είναι να είστε και να νιώθετε ασφαλείς και είμαστε εδώ να κάνουμε και κάποια πράγματα παραπάνω”. 

Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, συνόδευσε τον υπουργό στο ενιαίο επιχειρησιακό κέντρο του Δήμου Καλαμάτας και της Ελληνικής Αστυνομίας, που λειτουργεί στο κτίριο του Δημαρχείου του πεζόδρομου της Αριστομένους. 

Στ.Μ.