Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 11:13

Από τη Δευτέρα πλάκες στο πεζοδρόμιο της Αναγνωσταρά και μετά έκπτωση του εργολάβου

Από τη Δευτέρα πλάκες στο πεζοδρόμιο της Αναγνωσταρά και μετά έκπτωση του εργολάβου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Α.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 
Την έκπτωση της αναδόχου εταιρίας της ανάπλασης στην οδό Αναγνωσταρά, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες που “σέρνονται” επί μήνες στο τμήμα από την Κολοκοτρώνη μέχρι την 23ης Μαρτίου, ανακοίνωσε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ανδρέας Καραγιάννης. Αυτό σημαίνει, εφόσον η δημοτική αρχή επιμείνει σε όσα ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος, ότι το υπόλοιπο τμήμα, από τη Βασιλέως Γεωργίου μέχρι την Κολοκοτρώνη, θα γίνει από άλλη εταιρία…

Ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι η Τεχνική Υπηρεσία έχει δώσει εντολή στην ανάδοχο εταιρία να προχωρήσει στις εργασίες προσαρμογής της Αναγνωσταρά με τις κάθετους οδούς στο τμήμα όπου εκτελείται το έργο. Επίσης ότι η εταιρία ενημέρωσε το Δήμο πως έχει παραγγείλει τις πλάκες για τα πεζοδρόμια από προμηθευτή από την Τρίπολη και αυτές αναμένονται τη Δευτέρα. 

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα είπε ο αντιδήμαρχος κ. Καραγιάννης, η έκπτωση της εταιρίας δεν μπορεί να γίνει πριν από το τέλος του χρόνου,  διότι αυτή αξιοποίησε πρόσφατη νομοθετική διάταξη που δίνει στους αναδόχους εξάμηνες παρατάσεις για να αντιμετωπίσουν προβλήματα σχετικά με την ακρίβεια των υλικών και την έλλειψη υλικών. 

Ακόμη ο αντιδήμαρχος κ. Καραγιάννης είπε ότι για το έργο της Αναγνωσταρά έγινε σύσκεψη με τη Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από το οποίο προέρχεται και η χρηματοδότηση. “Είπαμε τη διαδικασία που εφαρμόζουμε για να εξελίσσεται το έργο, με ειδικές εντολές. Τώρα έχει εντολή, σε συνέχεια της προηγούμενης, να αποπερατώσει τις συναρμογες στις γωνίες των κάθετων δρόμων. (...) Ο στόχος μας είναι με το καρότο και το μαστίγιο να υλοποιήσει (ο εργολάβος) το κομμάτι αυτό και από εκεί και πέρα θα κηρυχθεί έκπτωτος”, είπε ο κ. Καραγιάννης. 

Στ.Μ.