Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 17:35

Τζαμουράνης για το διαγωνισμό της ΔΕΥΑΚ: Ελαφρότητα ή κάτι κρύβεται;

Τζαμουράνης για το διαγωνισμό της ΔΕΥΑΚ: Ελαφρότητα ή κάτι κρύβεται;

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ  
Υπήρχε σε εξέλιξη διαγωνισμός της ΔΕΥΑΚ με προϋπολογισμό 295.000 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ, για τη λειτουργία και συντήρηση του βιολογικού καθαρισμού και αντλιοστασίων. Υποβλήθηκε καταγγελία στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, με ισχυρισμούς για “φωτογραφικούς” όρους του διαγωνισμού υπέρ συγκεκριμένης εταιρείας. Ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Θανάσης Βασιλόπουλος, θεώρησε ότι ο διαγωνισμός δεν έπρεπε να διακοπεί για να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα, όπως του ζήτησε η παράταξη του Βασίλη Τζαμουράνη και έτσι προχώρησε η διαδικασία στην ανάδειξη του προσωρινού μειοδότη. Ωστόσο την 1η Ιουλίου συγκαλείται σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ για τη ματαίωση της διαδικασίας σύναψης της σχετικής σύμβασης. “Τι ακριβώς συμβαίνει;” ήταν το ερώτημα που υπέβαλε για την υπόθεση αυτή ο Βασίλης Τζαμουράνης, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας…

Η απάντηση του δημάρχου και προέδρου της ΔΕΥΑΚ, Θανάση Βασιλόπουλου, ήταν ότι ματαιώνεται η διαδικασία γιατί εργαζόμενοι με σύμβαση κόβιντ πήραν προσωρινή διαταγή από το δικαστήριο και θα παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, τους επόμενους μήνες. Τόνισε λοιπόν ο δήμαρχος ότι εφόσον το προσωπικό παραμένει στην εργασία του η ΔΕΥΑΚ θα συνεχίσει να λειτουργεί η ίδια τον Βιολογικό, κάτι που σημείωσε ότι το είχε πει από την αρχή και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ. 


Ωστόσο ο Βασίλης Τζαμουράνης επέμεινε στις απορίες του: “Τι ακριβώς συμβαίνει; Για ποιο λόγο δεν γίνεται πλέον η σύμβαση που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο; Μήπως οι καταγγελίες, τις οποίες μέχρι τώρα απέρριπτε η πλευρά της πλειοψηφίας, είναι ο λόγος της ματαίωσης; Τι θα γίνει στη συνέχεια; Θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός με άλλους όρους ή θα ακολουθήσει η ίδια μέθοδος, με ανθρώπους που δούλευαν και με ερωτηματικό αν όντας υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ είχαν δικαίωμα να συστήσουν εταιρεία και να πάρουν μέρος σε φωτογραφικό διαγωνισμό; Αυτά τα πράγματα είτε αντιμετωπίζονται με μια ελαφρότητα ή κάτι κρύβεται”.

Στ.Μ.