Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 20:14

Στη σκηνή του Μεγάρου Χορού το Σάββατο ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας Marco Tamayo

Λουκάς Γεώργας, Marco Tamayo, Παντελής Δρούγας Λουκάς Γεώργας, Marco Tamayo, Παντελής Δρούγας

Ο Marco Tamayo, με την παρουσία του το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, επιβεβαίωσε αυτό που λένε για τους Κουβανούς, ότι ξέρουν να απολαμβάνουν τη ζωή. Ο φημισμένος κιθαρίστας, που γεννήθηκε στην Κούβα και έχει αυστριακή υπηκοότητα, στη συνέντευξη Τύπου για τη συναυλία που θα δώσει αύριο, Σάββατο, στο Μέγαρο Χορού, είχε τόσο καλή διάθεση, ήταν τόσο απλός και συνδέθηκε τόσο γρήγορα με τους ανθρώπους του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας ώστε οι δημοσιογράφοι θα θυμούνται αυτή τη συνέντευξη ως ιδιαίτερα ευχάριστη. Στην αυριανή συναυλία θα συνοδεύσει τον Marco Tamayo με το πιάνο του ο Λουκάς Γεώργας. Ο Marco Tamayo θα ερμηνεύσει το φημισμένο Concierto de Aranjuez του Joaquín Rodrig. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 8.30 το βράδυ και η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ….


Λουκάς Γεώργας, Marco Tamayo, Παντελής Δρούγας, Αντώνης Κουφουδάκης, Στάθης Γυφτάκης

Τον Marco Tamayo καλωσόρισαν ο πρόεδρος της Φάρις, δημοτικός σύμβουλος Παντελής Δρούγας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, Στάθης Γυφτάκης, ο υπεύθυνος του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, καθηγητής Αντώνης Κουφουδάκης και ο Λουκάς Γεώργας. 

Ο Παντελής Δρούγας χαρακτήρισε τον Marco Tamayo “γητευτή της κιθάρας”. 

Ο Στάθης Γυφτάκης σημείωσε ότι η ιταλική εφημερίδα “La Stampa” έχει χαρακτηρίσει τον Marco Tamayo “βασιλιά της κιθάρας”, τόνισε ότι πρόκειται πραγματικά για ένα πολύ σημαντικό καλλιτέχνη και ταυτόχρονα πολύ απλό άνθρωπο. Ακόμη ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου ευχαρίστησε τον Αντώνη Κουφουδάκη, υπεύθυνο του Φεστιβάλ Κιθάρας, σημειώνοντας ότι αυτή η καλλιτεχνική εκπαιδευτική διοργάνωση είναι “ένα δικό του παιδί”, ενώ ακόμη ευχαρίστησε το Σύλλογο Γονέων και Φίλων των Σχολών της Φάρις “Τέρψις”, το Δήμο Καλαμάτας και τη Φάρις. 

Από την πλευρά του ο Αντώνης Κουφουδάκης σημείωσε ότι την Παρασκευή το απόγευμα ο Marco Tamayo είχε προγραμματιστεί να δώσει σεμινάριο σε μαθητές μουσικής σχετικά με την τεχνική, την ερμηνεία, τον ήχο. 

Ο φημισμένος καλλιτέχνης είπε ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την Πελοπόννησο και πως είναι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Ανέφερε ότι η περιοχή της Καλαμάτας φημίζεται στον κόσμο για τις ελιές της, ενώ αναφέρθηκε στην ομορφιά του τοπίου αλλά και την πολιτιστική δραστηριότητα. 

Τέλος ο Λουκάς Γεώργας ανέφερε ότι είναι τιμή του η συνεργασία με έναν καλλιτέχνη και άνθρωπο του επιπέδου του Marco Tamayo. 

Στ.Μ.