Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 01:38

Συνεχίζεται σήμερα το Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ με κύριο θέμα τις επαναπροωθήσεις

Ο Σταύρος Μαργιώλος από τη χθεσινή παράσταση standup comedy Ο Σταύρος Μαργιώλος από τη χθεσινή παράσταση standup comedy

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ   
Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα, Κυριακή, στο προαύλιο της πρώην Νομαρχίας, το 11ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό ΦΕστιβάλ Καλαμάτας, που διοργανώνεται από την Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας. Το θέμα συζήτησης της δεύτερης μέρας του Φεστιβάλ είναι “Επαναπροωθήσεις. Ένα διαρκές κρατικό έγκλημα”«Ένα διαρκές κρατικό έγκλημα», με ομιλητές τον Ιάσονα Αποστολόπουλο (διασώστης στο καράβι Μάρε Ιόνιο), την Ευγενία Κουνιάκη (δικηγόρος) και τον Βασίλη Λιόση (εκπαιδευτικός-συγγραφέας). Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα. 

Νωρίτερα, στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το παιδικό εργαστήρι “Ταξιδεύουμε παίζοντας” με παιχνίδια από όλο τον κόσμο, ανάγνωση βιβλίου και ζωγραφική.

Στις 9.30 το βράδυ θα ξεκινήσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και το γλέντι, με τα σχήματα Ρεβανς, Φάκα, Σχήμα Κατατεθέν και Λυκοτσαρδά.

Χθες, πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ, πολύς κόσμος, νέοι και μεγαλύτεροι, βρέθηκαν στο χώρο, παρακολούθησαν τη συζήτηση με θέμα “Να δεις τι σου ‘χω για μετά. Οικονομική βία – καταστολή - φτωχοποίηση” με ομιλητές τους Γιάννη-Ορέστη Παπαδημητρίου (Manifold files) και Παύλο Αντωνόπουλο (μέλος της ΚΕΔΔΑ) και διασκέδασαν με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ακολούθησε.