Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 08:50

Την Παρασκευή στις έξι το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο για τα αντιπλημμυρικά της Καλαμάτας

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

Στις έξι το απόγευμα της Παρασκευής θα κληθεί να γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα “φαραωνικά”, όπως έχουν χαρακτηριστεί από παρατάξεις της αντιπολίτευσης, έργα τα οποία έχει μελετήσει ο “Μορέας” και θα κατασκευάσει ο ίδιος με απευθείας ανάθεση σχεδόν 80.000 ευρώ. Για αυτά τα έργα υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις από παρατάξεις της αντιπολίτευσης, γιατί προβλέπονται τεράστιες παρεμβάσεις στο Νέδοντα, στο κέντρο της πόλης, όπως ξήλωμα τμήματος της κάλυψης και επανακάλυψη, εκβάθυνση της κοίτης, διαπλάτυνση της κοίτης κ.ά 

Παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζητούν αντί για παρεμβάσεις στο Νέδοντα στο Κέντρο της πόλης, να γίνουν παρεμβάσεις πιο ψηλά, όπως η κατασκευή ενός ή δύο φραγμάτων. 

Αντιρρήσεις ή σοβαροί προβληματισμοί υπάρχουν επίσης για την κατάργηση ρεμάτων και τη μεταφορά των νερών τους σε λεγόμενη υδραυλική σήραγγα που θα εκβάλλει στο Νέδοντα. 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα παραστούν, όπως έχει ανακοινώσει ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών προκειμένου να ενημερώσουν. 

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στη μικρή και ακατάλληλη αίθουσα του Δημαρχείου της Αριστομένους, που σημαίνει ότι εάν έρθουν να ακούσουν ή να ζητήσουν να παρέμβουν ενδιαφερόμενοι πολίτες, δύσκολα θα βρουν θέση. Επιπλέον σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας είναι ρίσκο να γίνονται συνεδριάσεις σε τέτοιους χώρους.