Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 19:55

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τα παιδιά που διασώθηκαν με τους μετανάστες νοτιοδυτικά της Πύλου

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τα παιδιά που διασώθηκαν με τους μετανάστες νοτιοδυτικά της Πύλου

Περισσότερα από 30 είναι τα παιδιά, μικρής μάλιστα ηλικίας, τα οποία διασώθηκαν μαζί με μετανάστες που επέβαιναν σε “σαπιοκάραβο” νοτιοδυτικά της Πύλου. Είναι συγκλονιστικές οι μαρτυρίες λιμενικών με τα φοβισμένα μικρά παιδιά, όταν έπρεπε από την ανεμόσκαλα του πλοίου που τα μετέφερε στην Καλαμάτα να περάσουν στις λάντζες που πήγαν να τα πάρουν, μαζί με τους μεγαλύτερους, έξω από το λιμάνι…

Οι καταγραφές των στοιχείων των μεταναστών συνεχίζονται και ο συνολικός αριθμός τους είναι 92, σχεδόν όλοι από τη Συρία, εκτός από λίγους που είναι από την Παλαιστίνη. Στο Νοσοκομείο, ενημερωθήκαμε στο λιμάνι, έχουν μεταφερθεί δύο μεγάλοι μετανάστες και ένα παιδί, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί τουλάχιστον ένας ακόμη μεγάλος. 


Δύσκολες στιγμές στο λιμάνι Καλαμάτας - Διάσωση 92 μεταναστών με δεκάδες παιδιά - Άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο


 

Στην αποθήκη του λιμανιού, που βρίσκονται οι μετανάστες, πήγε παιδίατρος από το Νοσοκομείο Καλαμάτας για να εξετάσει τα παιδιά, ενώ ένας πρώτος έλεγχος έγινε από το προσωπικό και εθελοντές του Παραρτήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Επίσης κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έκανε τεστ για κορονοϊό. 

Στο λιμάνι βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, καθώς και ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, Γιώργος Φάβας, οι οποίοι ρυθμίζουν τα θέματα για το φαγητό των μεταναστών και την παραμονή τους στο λιμάνι. 

Στ.Μ.