Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 02:04

Το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο η ολοκλήρωση της αδελφοποίησης με το Λόουελ της Μασαχουσέτης

Το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο η ολοκλήρωση της αδελφοποίησης με το Λόουελ της Μασαχουσέτης

Σήμερα, Παρασκευή, στις έξι το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδελφοποίησης της Καλαμάτας με το Λόουελ της Μασαχουσέτης, η οποία ξεκίνησε με αντίστοιχη τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αμερικανική πόλη, όπου δραστηριοποιείται μια από τις παλιότερες ελληνοαμερικανικές κοινότητες, παρουσία του δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου, τον περασμένο Απρίλιο…

Στην Καλαμάτα βρίσκονται ο δήμαρχος του Λόουελ Sokhary Chau, ο πρώην δήμαρχος William “Bill” Samaras, ο πολιτειακός γερουσιαστής των ΗΠΑ Edward Kennedy, ο κοσμήτωρ του Κολλεγίου Middlesex Dr. Judy Hogan, ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Μασαχουσέτης Λόουελ Arlen Parquette, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλειος Καυκάς και το μέλος της επιτροπής αδελφοποίησης της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Δημήτριος Ματθαίος.

Μετά την τελετή στο Πνευματικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Πανεπιστημιακή Σχολή της Καλαμάτας, ενώ το πρωί οι εκπρόσωποι του Λόουελ θα επισκεφθούν διάφορες περιοχές της πόλης. Αύριο, Σάββατο, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, για την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό. 

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σε σχετική δήλωσή του σημείωσε: “

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας θέσαμε ως στόχο και προτεραιότητα την ανάπτυξη των συνεργασιών, την εξωστρέφεια, την ενίσχυση της εικόνας του Δήμου μας.

Στην αρχή με τις αδελφοποιημένες πόλεις και στη συνέχεια με πόλεις που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με το Δήμο μας και, προφανώς, αυτή η συνεργασία θα αποβεί επ’ ωφελεία και των δύο Δήμων, εμπορικά, επιχειρηματικά, ακαδημαϊκά. Δυστυχώς, η υγειονομική κρίση μας έκανε να αλλάξουμε χρονικά τον σχεδιασμό μας αλλά όχι την ουσία. Έτσι λοιπόν έχουμε επισκεφθεί την Κίνα και τη Ρωσία πριν την υγειονομική κρίση, συνεχίσαμε με την Κύπρο, τις Βρυξέλλες αλλά και άλλες, ελληνικές πόλεις, όπου εκεί παρουσιάσαμε τους στόχους αλλά και τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας.  

Πριν από τέσσερις μήνες επισκεφθήκαμε τη Βοστώνη όπου συμμετείχαμε στην τελετή αδελφοποίησης με την πόλη του Λόουελ. Από σήμερα αντιπροσωπεία της Βοστώνης, με επικεφαλής τον Δήμαρχο του Λόουελ θα έρθει στην πόλη μας όπου θα ολοκληρωθεί η τελετή της αδελφοποίησης.

Μέσα από την αδελφοποίηση αυτή προσδοκούμε ότι θα ενισχυθούν οι σχέσεις ακαδημαϊκά, επιχειρηματικά, εμπορικά, τουριστικά, σε επίπεδο επιστημών, έρευνας, τεχνολογίας. Ήδη για τα επιχειρηματικά πρέπει να πω ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον”.