Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 17:00

Κινδύνευσε να αποκλειστεί ο Παιδικός Σταθμός του ΟΑΕΔ στην Καλαμάτα επειδή οι σχάρες ομβρίων ήταν φραγμένες!

Κινδύνευσε να αποκλειστεί ο Παιδικός Σταθμός του ΟΑΕΔ στην Καλαμάτα επειδή οι σχάρες ομβρίων ήταν φραγμένες!

Αποκλείστηκε, από τη μία εκ των δύο εισόδων-εξόδων, ο Παιδικός Σταθμός του ΟΑΕΔ, στο Δυτικό Κέντρο της Καλαμάτας. Αιτία οι φραγμένες σχάρες της αποχέτευσης των ομβρίων…


Το ύψος του νερού έξω από τον Παιδικό Σταθμό ξεπέρασε τον αστράγαλο του ποδιού ενήλικου ατόμου

Η εικόνα δείχνει το μικρό δρόμο εισόδου στον Παιδικό Σταθμό, ο οποίος είναι πλημμυρισμένος με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να περάσουν από εκεί γονείς και να πάρουν τα παιδιά τους. Στην άλλη είσοδο του παιδικού σταθμού σημειώνεται ότι υπάρχουν σκάλες, καθώς και ότι και εκεί έρρεαν τα νερά σε μεγάλη ποσότητα και περνούσαν και στο προαύλιο του Παιδικού Σταθμού.


Η σχάρα των ομβρίων που δεν είχε καθαριστεί, μετά την πλημμύρα έξω από τον Παιδικό Σταθμό

Ο Δήμος Καλαμάτας ή η ΔΕΥΑΚ δεν είχε φροντίσει να καθαριστούν οι σχάρες των αγωγών ομβρίων στη συγκεκριμένη περιοχή με αποτέλεσμα να δημουργηθεί το σοβαρό πρόβλημα. Και αυτό στην αρχή του Φθινοπώρου, όπου πάντα σημειώνονται δυνατές μπόρες. Άλλωστε Σεπτέμβρης ήταν και το 2016 όταν πλημμύρισε η πόλη.   


Ο δρόμος στην είσοδο του Παιδικού Σταθμού μετά την πλημμύρα και αφού καθαρίστηκαν οι σχάρες για να φεύγουν τα νερά

Σημειώνεται ότι το Δυτικό Κέντρο Καλαμάτας και ο Παιδικός Σταθμός βρίσκονται στην περιοχή της Λαγκάδας, για την οποία χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Οικονομάκος, ζήτησε από το δήμαρχο να γίνουν εργασίες καθαρισμού και μικρές παρεμβάσεις διευθέτησης, ώστε να περιοριστεί όσο γίνεται ο κίνδυνος πλημμύρας. Ωστόσο απάντηση στην πρόταση-προτροπή του για παρεμβάσεις στη Λαγκάδα δεν έδωσε ο δήμαρχος. 

Στ.Μ.