Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 14:40

Δήμος και Περιφέρεια δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από το αντιπλημμυρικό του Μορέα για να μην κάνουν τίποτα

Δήμος και Περιφέρεια δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από το αντιπλημμυρικό του Μορέα για να μην κάνουν τίποτα

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΠΟΡΑ

Έστω και στο παρά πέντε, όπως υπογραμμίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας, καλεί το Δήμο και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να κάνουν τα απαραίτητα έργα για να θωρακιστεί αντιπλημμυρικά η πόλη. Αφορμή η χθεσινή μπόρα, που προκάλεσε τα επαναλαμβανόμενα σε κάθε καταιγίδα προβλήματα. Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας σημειώνει ότι ο Δήμος και η Περιφέρεια δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από το αντιπλημμυρικό έργο του Μορέα για να μην κάνουν τίποτα επί χρόνια για το πρόβλημα αυτό που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο περιουσίες και ζωές…

Πιο συγκεκριμένα η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας, η οποία εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Δημήτρη Οικονομάκο και τον Τάσο Νιάρχο, ανακοίνωσε τα εξής: “Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια φορά γίναμε χτες, Τρίτη 27/09, στην Καλαμάτα, με τη βροχή να προκαλεί προβλήματα και να μετατρέπει πολλά σημεία της πόλης σε Βενετία. Έχει καταντήσει μονότονο σε κάθε βροχή να πλημμυρίζουν οι δρόμοι και να κινδυνεύουν περιουσίες και ζωές. Πολλά τα προβλήματα στη Φραντζή, στη Σιδηροδρομικού Σταθμού, στην Κρήτης, στο νότιο τμήμα της Φαρών, στο 13ο Δημοτικό, στη Νέα Είσοδο, στην είσοδο στο νοσοκομείο, στο Ασπρόχωμα, στον Αντικάλαμο, στη Σπερχογεία, και σε πολλά ακόμα σημεία της πόλης. Όλα αυτά με μια νεροποντή του Φθινοπώρου πριν μπούμε στο Χειμώνα.

Η βροχή αυτή όμως έφερε φόβο και τεράστια ανησυχία στη περιοχή της οδού Γλαύκου και γύρω από αυτές. Οι κάτοικοι της περιοχής πάρκαραν τα αμάξια μακριά, έκλεισαν τις πόρτες με πρόχειρες κατασκευές και περίμεναν υπομονετικά. Ευτυχώς το νερό ανέβηκε μέχρι το ύψος του πεζοδρομίου. Κοντά σε αυτή περιοχή, για λίγο δεν πλημμύρισε και ο παιδικός σταθμός του ΟΑΕΔ  στη περιοχή των εργατικών κατοικιών, όπου οι εργαζόμενοι καθάρισαν μόνοι τους τα φρεάτια. 

Μόλις τη Δευτέρα (26/09) στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο κάναμε για πολλοστή φορά παρέμβαση – ερώτηση για το ρέμα της Λαγκάδας που πλημμυρίζει τη γύρω περιοχή και προκάλεσε τις καταστροφικές πλημμύρες  ακριβώς πριν 6 χρόνια. Αναδείξαμε πως μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις από την Περιφέρεια και το Δήμο στο ρέμα σύμφωνα με εκτιμήσεις  μηχανικών αλλά και των κατοίκων που διαμαρτύρονται. Υπάρχουν περιθώρια να γίνουν έργα στο συγκεκριμένο ρέμα και να υπάρξει σημαντική βελτίωση στο αντιπλημμυρικό κομμάτι της περιοχής. Σε περίπτωση πλημμύρας και καταστροφών θα έχουντεράστιες ευθύνες η Περιφέρεια και ο Δήμος που δεν προχώρησαν σε αυτά τα έργα. Δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από το αντιπλημμυρικό του Μορέα και να μην κάνουν τίποτα εδώ και 6 χρόνια. Το ίδιο συμβαίνει και με το αντιπλημμυρικό στην Ευριπίδου που το ακούμε εδώ και 10 χρόνια περίπου.

Καλούμε έστω και τώρα, στο παρά πέντε, να κάνουν όλα τα απαραίτητα έργα που χρειάζονται για θωρακιστεί ο Δήμος Καλαμάτας μπροστά στο χειμώνα που έρχεται”.