Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 16:48

Κάδοι-πηγάδια βρωμάνε, δρόμοι επίσης βρωμάνε - Καθαριότητα ζήτησαν ο Β.Κανάκης και η Ε.Γκλεγκλέ

Κάδοι-πηγάδια βρωμάνε, δρόμοι επίσης βρωμάνε - Καθαριότητα ζήτησαν ο Β.Κανάκης και η Ε.Γκλεγκλέ

Με την κατάσταση που επικρατεί στη Βομβάη περιέγραψε τη “βρώμα”, όπως είπε χαρακτηριστικά, που αναδίδουν υπόγειοι κάδοι σε περιοχές της Καλαμάτας, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Κανάκης. Και η Ελένη Γκλεγκλέ, επίσης δημοτική σύμβουλος, μίλησε για δρόμους που βρωμάνε και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη Μπουλούκου και σε κάθετες οδούς του συγκεκριμένου άξονα, όπως και της  Αθηνών. Μάλιστα η Ελένη Γκλεγκλέ, όταν ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, της απάντησε ότι η Μπουλούκου καθαρίζεται δύο φορές την εβδομάδα από πεζό οδοκαθαριστή και μία ή δύο φορές από αυτοκινούμενη σκούπα, του ανταπάντησε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι αν γινόταν τακτικά καθαρισμός τότε δεν θα ήταν επί μέρες πεταμένο ένα μαγιό στη Μπουλούκου…

Αυτά αναφέρθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, όπου ο Βασίλης Κανάκης, εκλεγμένος με το συνδυασμό του Βασίλη Κοσμόπουλου, τόνισε ότι κάδοι-πηγάδια βρίσκονται σε απαράδεκτη κατάσταση και αποτελούν εστίες μόλυνσης. Μάλιστα σημείωσε ότι “βγαίνω από το γραφείο μου και νομίζω ότι βρίσκομαι στη Βομβάη ή σε κάποια άλλη νοτιοασιατική πόλη”. 

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, δεν συμφώνησε και αντίθετα ανέφερε ότι οι κάδοι-πηγάδια είναι αναντικατάστατοι γιατί “αν αφαιρέσουμε 200 πηγάδια θα πρέπει να βάλουμε 700 κάδους για να καλύψουμε τον όγκο”. 

Η δημοτική σύμβουλος Ελένη Γκλεγκλέ, εκλεγμένη με το συνδυασμό της Μαρίας Οικονομάκου, μίλησε για δρόμους που βρωμάνε στην περιοχή της Μπουλούκου, για τελείως ανεπαρκή φωτισμό, για εγκατάλειψη και ζήτησε να εξαιρεθούν οι κάτοικοι της περιοχής αυτής από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών. 

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος απάντησε ότι θα ελεγχθεί ο φωτισμός και αν είναι δυνατό θα ενισχυθεί, ενώ ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ζαφειρόπουλος, είπε ότι στην ίδια περιοχή της Μπουλούκου οι κάδοι έχουν επισκευαστεί και πλυθεί, ενώ ανέφερε ότι οι δρόμοι καθαρίζονται και από την αυτοκινούμενη σκούπα, εφόσον δεν εμποδίζουν σταθμευμένα αυτοκίνητα και από πεζό οδοκαθαριστή. 

Στ.Μ.