Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 22:37

Χαρίτσης: Μνημείο αναλγησίας η απάντηση Μιχαηλίδου για τα παιδιά που μένουν εκτός βρεφονηπιακών - ΚΔΑΠ

Χαρίτσης: Μνημείο αναλγησίας η απάντηση Μιχαηλίδου για τα παιδιά που μένουν εκτός βρεφονηπιακών - ΚΔΑΠ

“Μνημείο αναλγησίας” χαρακτηρίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, την απάντηση που έδωσε σε κοινοβουλευτική του ερώτηση η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, για τα 1.224 παιδιά στη Μεσσηνία που παραμένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ, παρότι ο φάκελός τους ήταν πλήρης. Η υφυπουργός στην απάντησή της δείχνει ότι δεν εξετάζεται η περίπτωση αύξησης του προϋπολογισμού για να μην αποκλειστούν τα εκατοντάδες παιδιά από τις δομές των βρεφονηπιακών σταθμών και των ΚΔΑΠ …

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής κ. Χαρίτσης σημειώνει συγκεκριμένα: «Μνημείο αναλγησίας συνιστά η απάντηση της Υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου στην ερώτηση που καταθέσαμε για τα εκατοντάδες παιδιά που μένουν εκτός ΚΔΑΠ στην Μεσσηνία.

Στην απάντηση της η κ. Υφυπουργός αφ’ ενός αποδέχεται ότι 1.224 παιδιά στον νομό μας μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού και παρ’ ότι διαθέτουν πλήρη φάκελο, αφ’ ετέρου δεν αφήνει καμία χαραμάδα ελπίδας για προσαύξηση του υπάρχοντος και ανεπαρκέστατου προϋπολογισμού, ώστε να γίνουν δέκτες οι εκατοντάδες αιτήσεις των παιδιών που έμειναν εκτός προγράμματος.

Είναι πλέον σαφές ότι από την πλευρά της Κυβέρνησης δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός ώστε να αντιμετωπιστεί το μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα και να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς, που θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους, εν μέσω οικονομικής κρίσης και ακρίβειας».

Σημειώνεται ότι στην κοινοβουλευτική απάντηση της κ. Μιχαηλίδου επιχειρείται να δικαιολογηθεί το “κόψιμο” των εκατοντάδων παιδιών από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ με την ικανοποίηση του συνόλου των αιτήσεων στην κατηγορία των ΚΔΑΠμεΑ. Χαρακτηριστικά η υφυπουργός σημειώνει ότι τέθηκε “ως κύρια προτεραιότητα την ικανοποίηση όλων των αιτήσεων με πλήρη φάκελο για την κατηγορία των ΚΔΑΠΑμεΑ. Συνολικά φέτος δόθηκαν 9.000 vouchers, από 4.500 πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 50%. Αντίστοιχα αυξήθηκε και η χρηματοδότηση του προγράμματος εφόσον το voucher στην κατηγορία ΚΔΑΠΑμεΑ είναι ακριβότερο, λόγων των εξειδικευμένων αναγκών των Ατόμων με Αναπηρία.

Σε ότι αφορά το Νομό Μεσσηνίας σας πληροφορούμε ότι κατατέθηκαν 2.174 πλήρεις φάκελοι για ένταξη στα ΚΔΑΠ, εκ των οποίων έλαβαν voucher 950”.