Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 11:33

Burú Cooperativa - Σημείο συνάντησης της ζωγραφικής, του κοσμήματος, της κεραμικής και της εναλλακτικής μάθησης

Burú Cooperativa - Σημείο συνάντησης της ζωγραφικής, του κοσμήματος, της κεραμικής και της εναλλακτικής μάθησης

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 

Η Μαρηλιάνα, η Λένα, η Αντιγόνη και η Παναγιώτα είναι τα πρόσωπα της Burú Cooperativa στην Καλαμάτα και με τις αρχές του συνεργατισμού και της αλληλεγγύης έφτιαξαν ένα χώρο, στο Ιστορικό Κέντρο, που συναντιούνται η ζωγραφική, το κόσμημα, η κεραμική και η εναλλακτική μάθηση. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 Οκτώβρη στις έξι το απόγευμα…

Η Burú Cooperativa  δημιουργήθηκε από την Κουκουβά, που σημειώνει για το νέο αυτό συνεταιριστικό εγχείρημα: “Η Κουκουβά βρίσκει μια Burú και φυσά, το τραγούδι της μιλά για συνεργασία, αλληλεγγύη και δημιουργικότητα…

Σαν κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, διατηρώντας τις αρχές του συνεργατισμού και της αλληλεγγύης, βρίσκει το καινούργιο της σπίτι, στη Burú.

Η Burú Cooperativa είναι ένα μέρος που συναντιούνται η ζωγραφική, το κόσμημα, η κεραμική και η εναλλακτική μάθηση.

Η Burú Cooperativa είναι εργαστήριο.

Η Burú Cooperativa είναι πωλητήριο.

Η Burú Cooperativa είναι χώρος μάθησης.

Τέσσερις γυναίκες συνυπάρχουν ισότιμα, δημιουργούν και διαθέτουν τα έργα τους χωρίς διαμεσολάβηση. Τις συνδέει η αγάπη για έργα που φτιάχνονται με τα χέρια, έργα που είναι σαν κι εμάς· έχουν ζωή, λένε ιστορίες, έχουν ατέλειες και είναι μοναδικά. 

Η Μαρηλιάνα αγαπά την κεραμική, πλάθει και λέει ιστορίες του πηλού, οι οποίες άλλοτε παίρνουν την μορφή χρηστικών αντικειμένων και εικαστικών έργων ως Mariluna, ceramic play & creations και άλλοτε τις μοιράζεται με παιδιά στα μαθήματα κεραμικής. 

Η Αντιγόνη υλοποιεί τις χρωματιστές τις ιδέες, κατασκευάζοντας τα κοσμήματα Alanima, με αφηρημένες φόρμες και απροσδόκητους χρωματικούς συνδυασμούς.

Η Λένα ή Λébo πειραματίζεται με διάφορα υλικά και τεχνικές και ζωγραφίζει τους πολύχρωμους κόσμους της πάνω σε κάθε λογής αντικείμενο.

Η Παναγιώτα αγαπά το παιχνίδι και να δουλεύει σε ομάδες και προσπαθεί να φέρει πιο κοντά τον άλλο κόσμο που ονειρεύεται μέσα από εργαστήρια και εκπαιδευτικά μη τυπικής μάθησης για παιδιά, νέους και ενήλικες. 

Η Burú ήχησε..

Σας περιμένουμε να επισκεφτείτε το χώρο μας για μια πρώτη γνωριμία από την 1η Οκτώβρη. 

Και σας περιμένουμε ιδιαιτέρως να γιορτάσετε την χαρά μας για το καινούργιο ξεκίνημα στα εγκαίνια μας Σάββατο 8 Οκτώβρη στις 6μμ.

Ωράριο Burú Cooperativa:

Δευτέρες 10πμ με  1μμ,

Τρίτες  10πμ με 1μμ και 6μμ με 8.30μμ,

Τετάρτες 10πμ με 1μμ,

Πέμπτες 10πμ με 1μμ και 6μμ με 8.30 μμ,

Παρασκευές 10πμ με 1 μμ και 6μμ με 8.30 μμ 

& Σάββατα 10 πμ με 1 μμ 

Burú Cooperativa

Κουτσομητοπούλου 9, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτα

Τηλ: 2721181698”.