Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 18:20

Δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης στην Καλαμάτα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Σοφία Κατσίποδα, Γιώργος Φάβας, Δήμητρα Μιχαλοπούλου Σοφία Κατσίποδα, Γιώργος Φάβας, Δήμητρα Μιχαλοπούλου

Στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 25 Νοέμβρη, το πρωί και το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία, οι οποίες έχουν διοργανωθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, προσκάλεσαν τους κατοίκους της πόλης, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο, ο αντιδήμαρχος πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, Γιώργος Φάβας και τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Καλαμάτας, Σοφία Κατσίποδα, κοινωνική λειτουργός και Δήμητρα Μιχαλοπούλου, ψυχολόγος…

Ο αντιδήμαρχος κ. Φάβας επισήμανε ότι αύριο, από τις δέκα το πρωί μέχρι τις δύο μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και με συζήτηση. Το σημείο της ενημέρωσης θα επισκεφθούν μαθητές και φοιτητές. 

Στις 5.30 το απόγευμα, επίσης στην κεντρική πλατεία, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος κ. Φάβας, θα φωταγωγηθεί με πορτοκαλί χρώμα, που είναι το χρώμα του αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, το Πνευματικό Κέντρο. Στο χώρο θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και χαιρετισμοί από τον δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο και εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιών. 

Η κ. Κατσίποδα σημείωσε ότι το μήνυμα που θέλει να στείλει το Κέντρο Συμβουλευτικής είναι πως όλες οι γυναίκες μπορούν να απευθύνονται σε αυτό, σε κάθε περίπτωση διάκρισης εις βάρος τους, σε κάθε μορφή έμφυλης βίας. 

Η κ. Μιχαλοπούλου πρόσθεσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να προβληματιστούν σε τι κόσμο μεγαλώνουν σήμερα οι κόρες τους και υπογράμμισε ότι η προσπάθεια για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών θα επιτύχει όταν θα είναι συλλογική και βάλει στόχο την εξάλειψη των στερεοτύπων της πατριαρχίας, του εξουσιασμού και της εκμετάλλευσης. 

Στ.Μ.